Onsdag aften mindedes venner, kollegaer og familie den knivdræbte Vivi Nielsen, der for to måneder siden blev slået ihjel af en beboer på bostedet Lindegården ved Roskilde, hvor hun arbejdede.
Også formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, var mødt op og holdt en rørende tale under mindehøjtideligheden, hvor omkring 200 personer var mødt op:
"Det er både urimeligt og uretfærdigt, at mennesker skal miste livet, fordi de brænder for et fag, som er så afgørende og så vigtigt for samfundet. Fordi de brænder for at gøre en forskel for nogle af samfundets allersvageste."
Sådan lød det blandt andet fra Dennis Kristensen.

Privatfoto: Dennis Kristensen
Noget galt i psykiatrien
Med drabet på Vivi Nielsen er det femte gang på fire år, at en medarbejder på et psykiatrisk bosted må miste livet på arbejdet.
Og i sin tale satte Dennis spørgsmålstegn ved det psykiatriske system, som han gerne så ændret.
"Drabsmændene er jo i virkeligheden også meget tragiske ofre i et system, der ikke i tide reagerede med tilstrækkelig hjælp, omsorg og støtte. Hvorfor, får man lyst til at spørge. Det afspejler tydeligt, at der er noget helt galt i psykiatrien i Danmark. Noget der skal, og noget der kan laves om. Hurtigt," lød det i talen.
Kollegaer: Der må ikke ske et sjette drab
Vivi Nielsens kollega Mia Hansen, der arbejder som socialpædagog på Lindegården, fortæller at stemningen var afslappet og hyggelig. Og at folk mindedes alt det gode, Vivi Nielsen gjorde for andre, da hun var i live.
- Det var på alle måder en smuk aften, fortæller Mia Hansen til Avisen.dk.
Og hun fastslår, at kampen for et bedre og mere sikkert psykiatrisk system ikke er slut.
- Det her må ikke glemmes. Der må ikke ske et sjette drab. Nu er alvoren så småt gået op for Københavns Kommune, men vi mangler, at regeringen forstår, at der der er brug for handling og ikke bare snak, lyder det fra Mia Hansen.
Hun vil sammen med kollegaerne blive ved med at presse politikerne. På de sociale medier sætter de fokus på problemerne med hashtaggene #detskalstoppenu og #mødvirkeligheden.

Privatfoto: Mia Hansen