- Da corona kom, mistede vi stort set hele virksomheden.
Så kontant er udmeldingen fra Peter Steen Andersen. Han var indtil for nylig direktør i den prisvindende slagterforretning Gourmandiet på Østerbro i København.
Det er ifølge Peter Steen Andersen ikke småpenge, som forsvandt, da coronapandemien fik greb om Danmark, fortæller han til TV 2 Lorry.
Halvdelen af omsætningen forsvandt. I tørre tal drejer det sig om 17 millioner kroner.
- Vi har altid levet af turister. Vi har altid haft mange turister, der kom for at se forretningen. De forsvandt, siger Peter Steen Andersen.
Han erkender over for tv-stationen, at virksomheden ikke var polsteret til at stå imod corona. Udover corona har de stigende fødevare- og energipriser også deres del af skylden for, at nøglen måttes drejes om.
Oven i kom så et vejarbejde på Østerbrogade, som siden marts sidste år har betydet, at slagterforretningen nærmest har været spærret inde, så de kunder, der på vej hjem fra arbejde kørte forbi og handlede i butikken forsvandt.
Peter Steen Andersen ved endnu ikke om Gourmandiet genopstår, og til lokalavisen Østerbro Liv siger han:
- Der er ingen Plan B, det har jeg aldrig haft. Jeg er altid gået ind i Gourmandiet med fuld smadder. Vi rydder op i alt det, vi har, og sælger aktiviteterne.
Gourmandiet lå i Rosenvængets Allé - en sidegade til Østerbrogade og tæt på Trianglen. (Foto: Google Street View)