Mens vi glæder os over, at hverdagen så småt er ved at vende tilbage i Danmark, sommeren står for døren og vi kan oven i købet både gå på isbar og café og sejle gratis med færger rundt i sommerlandet, så står det anderledes slemt til andre steder i verden.
I går så verden det størst antal smittede, siden corona-pandemien brød ud tilbage i december i Kina.
183.020 nye registrerede Covid-19-tilfælde på en enkel dag, som slår rekorden fra i torsdags med 2.000 tilfælde ifølge WHO.
Tre lande står suverænt for de største antal smittede med flest tilfælde i Brasilien (54.771) herefter USA (36.617) og Indien (15.413). To førstnævnte lande er desværre også dem, som til stadighed ikke her en ordentlig plan for testning af smittede eller mistænkte smittede, hvorefter smitte-faren eskalerer i de såkaldte R-tal. Eksempelvis, hvis smittetallet (som det lige nu er i Tyskland) er 2.88,. betyder det, at ud af 100 smittede, vil yderligere 288 blive smittede. Holder man tallet under 1, kan man begrænse og til sidst eliminere smitten, som flere lande er ved at have held med, bl.a Danmark.
Der er ikke meget social afstand på strandene ved Brasiliens kyster, hvor store menneskemængder nyder solen, vandet og hinanden uden at tænke så meget over landets enorme antal nye smittede med corona. Foto: Scanpix
På trods af de stadig dystre tal og udsigter, så er der også nogle, som mener, at der er små vidnesbyrd om, at virussen er ved at være knap så farlig, som den var i begyndelsen af pandemien. Den italienske professor, Matteo Bassetti, udtrykte det således: "Corona er ved at gå fra at være en glubsk tiger til en farlig vildkat". Mutationerne i virusset er ved at blive "blødgjort", fordi tesen om vira stadig holder: Ingen virus er interesseret i at slå dets bærer ihjel, for hvis den er for dødelig, dør den selv ud, siger han.
Han mener ligeledes, at bedre hygiejne, brug af håndsprit samt den sociale afstand er med til at påvirke farligheden i virusset til det bedre, da folk ikke får så stor doser af det, som de gjorde før.
Andre eksperter mener ikke, professoren har ret, da de siger, at der intet videnskabeligt evidens er for, at virusset er mindre farligt, end det hele tiden har været.
Brasilien har flest dødsfald på grund af corona i Latinamerika. På gaderne protesterer brasilianerne mod deres højreekstreme præsident Jair Bolsonaro, som de siger ødelægger landet og dets fremtid ved ikke at tage pandemien alvorligt og kalde det for "en lille influenza". ... Foto: Scanpix
WHO fortsætter også med at advare, at corona stadig er ekstremt farligt og smitter med samme rate som før. Ydermere er de mange tal fra Brasilien, Indien, Irak og flere andre lande behæftet med stor usikkerhed. Men kun den ene vej. Det vil sige, at de officielle registreringer måske dækker over store mørketal, som er meget voldsommere i antal smittede og døde.