Hvor?
Paris i Frankrig. Byen, hvor alle spiser flutes, og hvor man kan se Eiffeltårnet fra ethvert gadehjørne. I hvert fald hvis man skal tro amerikanske film. Til gengæld aner de ikke, hvad et franskbrød er, og bliver temmelig mopsede, hvis man insisterer på at fortælle dem om franske kartofler. Den fejl begår man ikke to gange.
Hvornår?
26. juli-11. august. Det passer lige præcis med, at ungerne har sommerferie, indtil det er slut, så du ikke kan se noget som helst af det i fred.
Hvorfor?
Aner det ikke. Der er åbenbart ikke sport nok i fjernsynet i forvejen.
Mest bemærkelsesværdige sportsgrene
Trampolinspring. Ædel kampform for eliteatleter, der ikke er dem, der kan løbe hurtigst eller hoppe længst, men til gengæld er vokset op med en have og en far med årskort til Harald Nyborg (og skadestuen).
Skydning. Ædel kampform for eliteatleter, der ikke kan holde det ene øje lukket af sig selv, men er nødt til at have en lille, firkantet klap foran.
Tennis. Ædel kampform for eliteatleter, der ikke kan præstere, hvis ikke alle tilskuerne er musestille imens.
Kapgang. Ædel kampform for eliteatleter, der ikke bryder sig om at løbe, muligvis fordi der er en lille pølle på vej ud i underbukserne. Eller måske ser det bare sådan ud.
Sejeste deltager
Australske Matthew Dawson brækkede en finger i forberedelserne til OL. Den kunne ikke nå at gro sammen – så han valgte at få den amputeret! Havde danske atleter dog bare samme viljestyrke. Ja ja, jeg ved godt, at Rasmus Højlund spillede hele EM som om han havde fået amputeret en fod, men det er altså ikke det samme.
Nyt på programmet!
Ol i Paris giver debut til en ny sportsgren: Breakdance. Her kunne man let gøre sig lystig over, hvorfor folk, der plejer at optræde på Strøget eller i baggrunden i hiphop-videoer, nu pludselig skal med til Olympiaden. Men jeg vil nøjes med at gøre opmærksom på, at min kusine blev danmarksmester engang midt i 80’erne. Finalen foregik i Musikhuset i Aarhus og Jørgen de Mylius var konferencier. Tag den!
Drop bare ...
Åbningsceremonien fredag aften. Altså, med mindre du er helt vild med dansende børn, laserkunst, gymnastikvimpler og Celine Dion. DR sender det hele live, men du kan altså også slå over på TV 2 og se … øjeblik … (tjekker tv-program) … "Klipfiskerne". Nej, ved du hvad, så er dansende børn og gymnastikvimpler måske ikke så skidt alligevel.
Danske deltagere
Der er 123 danskere med til OL i Paris. De mest interessante er:
Caroline Wozniacki, tennis. Vågner du pludselig til stønnelyde foran fjernsynet, er det altså ikke, fordi du har glemt at lukke den dér hjemmeside, du ved nok.
Viktor Solmunde, skateboard. Okay, han er måske mest interessant for den a-kasse, der lige skal huske at tjekke, at han har afmeldt sine dagpenge, mens han er i Frankrig.
En masse håndboldspillere. Ja, jeg troede også, de fik fyret al krudtet af til de fire-fem slutrunder, de deltager i i december og januar, og derefter lå i hi i en kælder under messecenteret i Herning. Hmm, nå. De kan åbenbart også om sommeren. Hvad hedder ”for evigt” på fransk?
Det må du aldrig sige højt!
– Ved I hvad, der også er en fed sport? Bowling.
– Skat, det dér beachvolley ser faktisk meget interessant ud. Hvad ville du sige til, hvis jeg startede et hold op for nogle af pigerne fra Emmas klasse?
– Hvis nu ham, der skød Trump, bare havde haft sådan en lille klap for øjet …
Hav et vidunderligt OL. ”For evigt” hedder i øvrigt ”pour toujours” på fransk. Jeg slog det op.
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og tjahh, Avisen.dk's sportskommentator. Foto: Privat