På disse breddegader har gin de senere år marcheret frem som en populær drink med blandt andet tonic i alverdens afskygninger.
Men de færreste kan måske forestille sig, at skåle i en gin, hvor smagen er hentet i elefanters afføring.
Det er ikke desto mindre det som sydafrikaneren Les Anley og hustruen Paula forsøger, at finde et hul til i gin-markedet.
Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Anley-parret med firmaet Ibhu siden 2018 indsamlet elefanter-lort for at lave ginen Indlovu.
Når snabeldyrets efterladenskaber er indsamlet, bliver planter filtreret ud fra, vasket og renset, så planterne kan bruges til at give smag til gin.
Les Ansley forklarer til Reuters, at elefanter fordøjer meget lidt og hurtigt.
- Så de er perfekte til at filtrere planterne. De er meget selektive, så de vælger de bedste blade, blomster, frugter og planter, siger han.
Umiddelbart er det ikke helt nemt, at få fat Indlovu Gin til de danske barskabe, men med lidt held kan Indlovu Gin findes som lagervare på danske weshops.
Ellers er det nærmeste sted ifølge Reuters Tyskland, men ginen skulle også være på hylderne i Japan og USA. Og så selvfølgelig i Sydafrika.
Serveringsforslag
Bør nydes kun med is, men producenten har dog også følgende anbefalinger:
Kusasa wendlovu (Elephants' tomorrow)
- 60 ml Elephant gin
- 1 tsk appelsinmarmelade
- Stænk frisk appelsinjuice
- 200 ml rød grapefrugtjuice
Indlovu egumbini (Elephant in the room)
- 60 ml Elephant Original gin
- 15 ml Cointreau
- 4 kaffebønner
- Stænk frisk appelsinjuice
- 100 ml let tonic vand
- Twist af appelsinskal
- Is
"Indlovu" er elefant på flere afrikanske sprog. (Foto: Sumaya Hisham/Reuters/Ritzau Scanpix)
(Foto: Sumaya Hisham/Reuters/Ritzau Scanpix)
(Foto: Sumaya Hisham/Reuters/Ritzau Scanpix)