Sponsoreret indhold
Det er nemt at fylde indkøbskurven op, når man er nede og handle i sin lokale dagligvarebutik. Der ryger måske lige varer med, som ikke stod på listen, men som var fristende. Det kan derfor hurtigt blive en dyr affære, så her kommer der nogle råd til, hvordan du kan spare penge, når du handler ind.
Det skaber overblik at planlægge sin indkøbstur, og det er et af de vigtigste punkter for at holde omkostningerne til mad nede. Ved at planlægge, hvad man skal spise, og hvad man mangler i husstanden, allerede inden man tager ud og handler, vil man få et overblik over, hvad der skal handles ind af varer i dagligvarebutikken.
Lav et indkøbsbudget
Ved at lave et indkøbsbudget har man bedre mulighed for at have styr på, hvor mange penge man bruger på sine indkøb. Det er en fordel at regne ud, hvor mange penge man ca. har til indkøb af dagligvarer om måneden, og så forsøge at holde sig til det. Det kan også være et ugentlig beløb, man lægger til side fx i kontanter eller sætter ind på en budgetkonto.
På den måde er det overskueligt at holde øje med, hvor mange penge man har brugt, og hvad det resterende beløb er. Ved at samle alle sine små indkøb til ét stort, kan man også bedre undgå at lave impulskøb. Jo flere gange man handler, jo oftere kan man falde for de små fristelser.
Når du handler stort ind, er det en god idé at have lavet en madplan inden. Med en madplan kan du planlægge efter, hvordan resterne fra et måltid kan bruges til et andet måltid dagen efter. Ved at lave maden selv er der også penge at spare. Det er ofte billigere at stå i køkkenet selv end at købe take-away ved fx at lave større portioner, så der er rester, som kan bruges til madpakken, eller hvad man har lyst til dagen efter.
Gør brug af tilbud
En god måde at få luft i madbudgettet er ved at gå på tilbudsjagt. Dagligvarekæden Lidl udsender hver søndag en ny tilbudsavis, både i en digital og fysisk udgave. Lidl vandt i 2019 Ekstrabladets pristjek på dagligvarer, så her får man meget for pengene.
Ved at kigge i tilbudsaviser kan man også planlægge både sit budget og sin madplan ud fra de tilbud, der er. Det kan også være en fordel at bygge et basislager af mad op, så man altid har muligheden for at sammensætte et måltid. Det er en god idé at have madvarer, der kan holde sig i lang tid i sit basislager, fx ris og pasta, som samtidig kan bruges i mange forskellige retter. Har man ikke lyst til den ret, man har sat på madplanen, kan man altid lave en lækker pastaret i stedet. Følger man disse råd, vil man kunne spare penge på indkøb af dagligvarer fremover.