Regeringen erklærer sig nu villig til at imødekomme en lille del af kritikken af skattereformen.
For den omstridte forskelsbehandling mellem ægtefolk og samlevende - til fordel for sidstnævnte - i udbetalingen af børnecheck bør laves om, lyder det fra skatteminister Thor Möger Pedersen ifølge politiken.dk
Arbejdet med at ændre reglerne begynder dog først, efter at reformen - inklusive den udskældte regel - er trådt i kraft.
- Det er forkert, at differentieringen af børnechecken kun gælder for gifte og ikke også for samlevende, siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til politiken.dk.
- Jeg tror, alle er enige om, at det mest logiske ville være, hvis samlevende og gifte behandles ens. Det er baggrunden for, at vi vil undersøge, om der kan findes en teknisk løsning på et teknisk problem, siger han.
Ifølge skattereformen vil ægtepar med en indkomst over 760.000 kroner om året ikke længere være berettiget til den fulde børnecheck.
Men er man ikke gift - og blot samlevende - er det kvindens lønindkomst, som ikke må overstige 760.000 kroner om året, før der bliver trukket i børnechecken.
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har tidligere forklaret, at det er teknisk umuligt for Skat at beregne børnechecken, så også samboende par blev ramt på samme måde som ægtepar.
I dag får alle familier det samme beløb, uanset om far eller mor er gift eller ej. Har man børn mellem nul og to år får alle således 4266 kroner i kvartalet per barn.
Ifølge regeringen skal reduktionen i børnechecken bidrage med 300 millioner kroner til den samlede finansiering af skattereformen.
/ritzau/