Hotellet Tønderhus i Tønder skal nu betale større bøde og hænge endnu en sur smiley op i indgangen.
Det sker efter efter Fødevarestyrelsen ved tre ud af de seneste fire kontrolbesøg har konstateret uregelmæssigheder - særligt omkring manglende rengøring.
Men også hotellets håndtering af den mad, som serveres for gæsterne, har fanget kontrollanternes opmærksomhed.
Således indskærpes det overfor hotellet, at håndteringen af fødevarer er noget mere end bare sjusket.
"Det indskærpes, at fødevarer i alle led skal beskyttes mod kontaminering (forurening, red.), der kan
gøre dem uegnede til konsum eller sundhedsfarlige", fremgår det af kontrolrapporten.
Således blev der i et fryserum fundet utildækkede og ubagte Gateau Marcel-kager på øverste hylde - lige under loftet, som var "fyldt med frosne isdråber/kondens".
Utildækkede fødevarer blev der fundet mange af, men der blev også konstateret "skimmellignende vækst" og "gammelt fedtet snavs" i køkkenet.
På den lange liste står der blandt andet, at der blev fundet "sort snavs der lader sig skrabe af med en negl".
Muselort og maddiker
Rapportens anmærkninger skæmmes også af kontrollanternes fund i hotellets kælder. Her blev der konstateret muselort og "et tykt lag af døde maddiker/pupper".
"Inden i fryser ses levende maddiker samt fluer ved lyspåvirkning. Fryser står i rum med åben forbindelse til fustageområde", står der videre.
Desuden har hotellet sløset gevaldigt med den pligtige egenkontrol. Af rapporten fremgår det, at hotellet i perioden fra 1. april til 31. december sidste år ingen dokumentation har for kontrol af varemodtagelse, opbevaring på køl og frost, opvarmning og nedkøling i 12 af ugerne.
Tønderhus får en bøde på 10.000 kroner og står foran to gebyrbelagte opfølgende kontroller.
Hotel Tønderhus på Jomfrustien i Tønder har fået sin tredje sure smiley siden slutningen af juni sidste år. Google Street View