Selvom skolen har undervisning bliver skolelever taget ud af skolen og tager på ferie med familien.
Forældre ser stort på børnenes skoleundervisning og tager på ferie midt i skoletiden. Det viser en ny måling lavet af YouGov for Momentum.
Hele 63 procent af forældrene til skolelever i 7. til 9. klasse svarer, at de mindst én gang har holdt ferie med deres barn uden for skolernes ferie. Og næsten en fjerdedel har gjort det flere gange.
Det er helt naturligt, hvis familie-, skole- og arbejdsliv skal hænge sammen, mener forældrene.
- Det kan være, at man bliver inviteret af familie i udlandet. Men det handler også om, at familierne skal have det hele til at hænge sammen. Hvis man er på en arbejdsplads med mange forældre, så vil alle jo gerne have ferie i uge syv og i uge 42, og så bliver man nødt til at holde ferie uden for skoleferien, siger Mette With Hagensen, formand for forældreforeningen Skole og Forældre, til Newspaq.
Hun mener dog, at forældrene har en opgave i at få tjekket op på elevernes pensum, så poderne er helt med i skolegangen, når ferien er ovre.
- Man kan som forældre godt lige få set på, hvad resten af klassen laver, når man har sit barn på ferie. Så man kan læse op på det i ferien eller lige bagefter, siger Mette With Hagensen.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) har ikke meget tilovers for forældre, der ser stort på deres børns ferie.
- Jeg synes simpelthen ikke, det er i orden, at man bare holder børnene hjemme fra skole, når det passer en, eller når det er billigt at komme på ferie. Det er simpelthen manglende respekt. Både for ens eget barn, som skal lære mest muligt, og for klassen, hvor det er et problem for læringen, når alle børn ikke er der, siger Christine Antorini til Momentum.
Hun erkender dog, at eleverne kan lære noget af at komme med forældrene på ferie, hvis forældrene sørger for at få læst op på lektierne.
Skolelederne ser helst at børnene holder ferie med familien i en af de 165 dage årligt, hvor skolen er lukket. Men man erkender, at familielivet også skal prioriteres.
- Det kan være okay, hvis familien ikke har mulighed for at holde ferie på andre tidspunkter. Men hvis det er for at spare 1.000 kroner ved at rejse en uge før vinterferien, er det absolut ikke i orden. Det giver en mangel på kontinuitet i klassen, når der hele tiden er nogle væk. Børnene er jo næsten hele tiden i gang med projekter, hvor de samarbejder med andre, siger Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, til Momentum.
Undersøgelsen viser også, at halvdelen af børnene fra 0. til 3. klasse har holdt ferie uden for skolernes ferier.