Bakteriebombe: Derfor skal du vaske melonen
Mad og drikke
Husk at skylle melonen godt, inden du skærer den ud - den er meget modtagelig for bakterier. (Foto: Scanpix)
Vandmeloner er meget udsatte for bakterieangreb, så pas på, når du køber og skærer op.
Per Kuskner
Sommertid er melontid. Den store lyserøde frugt er læskende både for i sig selv og i salater, men det er også en af de frugter, som man skal være varsomme med. De er nemlig mere udsatte end andre frugter for bakterieangreb.Det er bl.a. på grund af den høje ph-værdi. Og det gælder især, når man køber opskåret melon, eller når man skærer den op.Derfor er det altid et godt råd, at vaske sin hele melon grundigt, inden, den skæres over og ud i stykker. Der kan sidde mange bakterier på ydersiden, som kan sive ned i kødet via kniven eller skærebrættet.Og hvis man har købt en opskåren melon eller små stykker af den, er det bedst at opbevare den i køle- eller svaleskab, og ofte skal man spise sin melon ret hurtigt.Har man købt en hel melon, kan man gemme den både ved stuetemperatur eller i køleskabet, men pas på, at der ikke er for koldt i køleskabet, da melonen så kan få frostskader og herved blive melet.Hurtig feta-melon-salat:
- Vask en vandmelon grundigt!
- Skær halvdelen af den ud på et rent skærebræt i ikke for små tern.
- Skær feta- eller god salatost ud i små tern og tilsæt.
- Rist solsikkekerner i smør eller olie og tilsæt godt med salt
- Lad dem køle af på fedtsugende papir og put i salaten.
- Pynt med lime- og/eller basilikum-blade.
- Pisk en let olie/eddikedressing til og enten hæld over eller sæt ved siden af. Nogle gange er den friske salat nok i sig selv og behøver ingen ekstra dressing.