Al begyndelse er svær. Også at debutere på et ministerhold. Det må Liberal Alliances seks ministre sande, efter at vælgerne har givet dem katastrofalt dårlige karakterer op til sommerferien.
Udenrigsminister og partiformand Anders Samuelsen får sammen med de øvrige fem ministre på regeringens LA-hold kun 3,3 i gennemsnitskarakter.
Dermed trækker Liberal Alliances ministerhold regeringens samlede karaktergennemsnit på 3,6 gevaldigt ned. Konservative ministre klarer sig allerbedst, på en andenplads kommer Venstres og først som nummer tre kommer LA-holdet.
Det viser en stor måling foretaget af Analyse Danmark for Avisen.dk, hvor danskerne har givet hver enkelt minister en karakter på 7-trins-skalaen.
De er blevet bedt om at bedømme ud fra, hvordan ministeren forvalter sit embede, og i hvor høj grad vedkommende er en dygtig og troværdig politiker og minister.
Artiklen fortsætter under grafikken.

Hver fjerde dumper Samuelsen
Liberal Alliances ministre er alle udenfor top 10. Den første, man møder på listen over de 22 ministre, er udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på en 14. plads med karakteren 3,5.
Oven i købet dumper næsten hver fjerde vælger udenrigsministeren, der ellers traditionelt er en post, hvor man kan være populær og hente masser af goodwill.
Men Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund, mener, at partiet kan være godt tilfreds med målingen.
- Der er klart et forbedringspotentiale, når man ser på gennemsnitskarakteren. Men hvis du så ser på, at syv procent af vælgerne giver Anders Samuelsen topkarakterer, og at der samlet set er 22 procent af vælgerne, der er godt tilfredse med partiformanden, er det en stor anerkendelse, siger hun.
Ligger i DNA at sige tingene klart
Christina Egelund anfører, at 7,5 procent af vælgerne satte kryds ved LA ved folketingsvalget i 2015, og lige nu ligger partiet til 6,2 og 6,3 i forskellige målinger.
- Så der er flere vælgere end dem, der satte kryds ved os ved valget, der mener, at ministrene gør det godt. Det er fortjent, fastslår hun.
Når LA-ministrene får lidt lavere karakterer end K- og V-ministre i målingen, handler det ifølge Christina Egelund om, at LA-ministrene er klare i mælet.
- Vi er et parti, der har det indbygget i vores DNA at sige tingene klart og tydeligt. Vi siger ikke, hvad der er mest populært, men hvad vi mener, og det kan måske have betydning for karakteren, siger hun.
Thyra Frank er bundskraber
Ældreminister Thyra Frank er bundskraber på ministerholdet med en karakter på bare 2,9. Hver tredje vælger giver den tidligere plejehjemsleder dumpekaraktererne 00 og -03 efter et stormvejr omkring ældrepleje.
LA's politiske ordfører, Christina Egelund, mener, at Thyra Franks lave karakter er ufortjent og hænger sammen med 'en hetz-agtig kampagne'.
- Vi har set en kampagne og et korstog ført an af Astrid Krag, der ikke har forsømt nogen anledning til at pille ministeren fra hinanden. Thyra Frank er ikke en klassisk Djøf-politiker, men har erfaring og indsigt, der også skal lyttes til, siger hun.
Tæsk fra halvstuderede røvere
Selvom ældreminister Thyra Frank ikke er partifælle med Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, forsvarer han hende med næb og klør og synes, at det er uretfærdigt, at hun får så dårlige karakterer.
- Thyra Frank ved noget om sit område og har drevet et plejehjem, hvor vi alle sammen drømmer om at blive gamle. Men hun har fået flere tæsk på Christiansborg end rimeligt er. En flok halvstuderede røvere har ført an i en kamp mod Thyra Frank, som jeg finder helt uanstændig, siger han.
Jakob Ellemann-Jensen vil ikke sætte navne på, hvem der har angrebet Thyra Frank på det, som han betegner som ’en katastrofal måde’.
Samrådsministeren
Valgforsker på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen konstaterer, at oppositionen har været hård mod den nye minister.
- Thyra Frank er efterhånden mere kendt som hende samrådsministeren end ældreministeren, fordi oppositionen hele tiden trækker hende i samråd. De røde partier og især Socialdemokratiet kæmper en indædt kamp for at miskreditere hende på ældrepolitikken, og det gør de jo også for selv at profilere sig på området og fastholde vælgere, siger Kasper Møller Hansen.
Men det kører heller ikke for transport- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der kun får 3,0 i årskarakter. Det hænger sandsynligvis sammen med møgsager om blandt andet den kontroversielle kørselstjeneste Uber, mener valgforsker Kasper Møller Hansen.
Christina Egelund mener, at Ole Birk Olesen skulle have en højere karakter.
- Han har leveret en fin præstation, siger hun og henviser igen til, at mere end hver tredje vælger - eller 36 procent - giver transportministeren 7, 10 og 12 og dermed er godt tilfreds.