79-årige på arbejde som tømrere, SOSUer og pædagoger, mens børnefamilierne på legepladserne mandag formiddag.
Sådan skal samfundet se ud, hvis det står til 67- årige James W. Vaupel, leder af det nyåbnede Max Planck Institut på Syddansk Universitet.
- Lige nu er fordelingen af arbejdet således, at man har mest fritid, når man er ældre. Folk er pensionister i 25-40 år.Imens stresser de unge rundt, endda på det tidspunkt i livet, hvor deres børn har allermest brug for dem, siger han til Berlingske.
Han mener, at der er grobund for at hæve pensionsalderen fra de nuværende 65 år til 80 år, og beggrunder det med den stigende levealder.
I dag er mere end 1.000 danskere nemlig fyldt 100 år mens tallet i 1993 blot var 380. Arbejdsmarkedet går glip af vigtige ressourcer.
- Mange på min alder føler sig tvunget væk fra arbejdsmarkedet og keder sig gudsjammerligt som pensionister. De har endnu erfaring, visdom og rutine at øse af, men bliver ikke brugt, siger han til Berlingske.
Til gengæld skal de unge slippe afsted med en kortere arbejdsuge.
- Vi kunne skære de mest hårdtarbejdendes arbejdsuge ned til 25 timer pr. uge, hvis blot syv procentpoint flere ældre, efterlønnere og arbejdsløse kom i arbejde, mener han.
Kilde: Berlingske