”Content is king.” Så simpelt kan vigtigheden af gode SEO-tekster udtrykkes. Gode tekster er essentielle for at opnå de eftertragtede toprangeringer i Google, men velskrevne tekster alene vil ikke tage dig til tops.
Content er vigtigt, men det er blot et af hjulene, der får SEO-maskineriet til at dreje rundt. Det tekniske setup såvel som on site-optimeringen skal være i orden, for ikke at tale om linkbuilding-arbejdet, som mere eller mindre aldrig slutter.
Med det sagt, så findes der nogle konkrete strategier, som du kan bruge, når du skal i gang med at skrive optimerede tekster til dit tekster. Læs med i artiklen, og få 4 skarpe tips til, hvordan du laver gode SEO-tekster.
1. Skriv til mennesket, tilpas til maskinen
Google værdsætter brugervenlighed og relevans mere end noget andet, så derfor skal du først og fremmest skrive dine SEO-tekster til dine besøgende. Selvfølgelig skal du huske at flette dine søgeord ind, men som udgangspunkt skal du tænke på dine læsere først.
For kan Google se, at dine besøgende bliver hængende længe på dit site, at de vender tilbage, at de deler dit indhold, så vil Google vurdere denne interaktion som brugernes blåstempel af kvaliteten på dit indhold. Belønningen for at lave spændende og brugbart content vil derfor være en højere placering på søgeresultatsiderne, fordi du er relevant for de søgeord, du vil rangere på.
Så start med at skrive nogle lækre tekster udelukkende til din målgruppe. Når det er gjort, skal du derefter lægge dine søgeord ind i overskrifter og brødtekst, men gør det sparsomt: Google slår hårdt ned på ”over-optimerede” tekster – og det er ikke noget, du vil risikere.
2. LSI-søgeord kan skabe bedre forståelse
Udover dine egne udvalgte søgeord, så kan du også inkorporere LSI-søgeord i din tekst. LSI står for ”Latent Semantic Indexing”, og LSI-søgeord er ord, som relaterer sig til de søgeord, du vil rangere på. Hvis du fx vil rangere på søgeordet ”hundetilbehør”, så kunne LSI-søgeordene fx være ”hundehalsbånd”, ”hundelegetøj”, ”hundejakke”, ”hundekurv” osv.
Den primære årsag til at bruge LSI-søgeord er for at hjælpe Googles bot til at nemmere at forstå, hvad din landingsside handler om. Brug dog kun LSI-søgeord, hvis de kan hjælpe med at gøre din tekst skarpere for læseren – aldrig for at tilfredsstille Googlebotten.
3. Brug forslag fra Google selv
Noget andet, du kan gøre for at finde inspiration til emner, er at lave en Google-søgning på det søgeord, du vil rangere på – fx ”hundetilbehør”. Når du scroller ned til bunden, vil Google komme med forslag til relaterede søgninger, som måske kunne være interessante for dig at bruge i din tekstforfatning.
Disse forslag kommer af, at Google samler informationer om sine brugeres søgninger og sætter dem i relation til hinanden. Så når du søger på ”hundetilbehør” og ser, at Google foreslår, at du også kunne søge på ”luksus hundeudstyr”, så er det, fordi søgemaskinen har lagt mærke til, at der er en tendens til, at folk som søger på ”hundetilbehør” også søger på ”luksus hundeudstyr”.
Og denne information kan du udnytte til at skrive ekstra relevante SEO-tekster, fordi du kan dække emner, som folk aktivt søger efter, og som ligger tæt op ad de termer, du gerne vil vinde rangeringer på.
4. Find inspiration hos konkurrenterne
Har du en eller flere konkurrenter, som rangerer højere på de samme søgeord, som du arbejder med? Så tag et kig på deres indhold, og se, om der er noget, som du synes, at de gør bedre end dig.
Berører de nogle relevante emner, som du ikke selv gør? Strukturerer de deres tekster på en mere overskuelig måde? Er de bedre til at bruge billeder til at understrege teksternes pointer?
Dermed ikke sagt, at du skal kopiere dem skamløst, når du går i gang med detektivarbejdet. Men det har aldrig skadet at kigge sine konkurrenter over skulderen for at se, om man kan hente lidt inspiration til egne SEO-tekster.
Hvis du ser, at der er noget, som de gør godt – noget, som du ikke selv gør – så er det bare på med brainstorm-hatten og undersøge, hvordan du kan lave noget lignende, blot på din egen måde.