Masser af unge drager i disse dage og de kommende uger til festivaler, på interrail eller på drukferie til Sunny Beach - men sol, musik og shot-fester tiltrækker langt fra alle unge.
Det mærker man på flere højskoler, hvor man tilbyder kurser, der lægger op til debat om dansk politik, EU-krise og pressens rolle.
En af dem er Rødding Højskole i Sønderjylland, som frem til på fredag holder højskolekurset 'Magt og medier', der har plads til 60 deltagere.
- På dette kursus er det særligt unge mennesker, og faktisk en del under 25 år. Det at diskutere politik og forholdet mellem politikere og almindelige mennesker er altså langt fra kun interessant for ældre, siger forstander Mads Rykind Eriksen til Newspaq.
Så mens andre unge danser igennem på Roskilde Festival, så vil højskoledeltagerne debattere med blandt andre Morten Messerschmidt (DF), Jeppe Kofod (S), tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte og erhvervsmanden Asger Aamund.
- Specielt her i krisen er det gået op for mange, ikke mindst unge, at der er forskel på politik, og at der er nogle store problemer, der skal løses, og at det kan gøres på mange måder. Derfor er det brug for gode diskussioner og debat, siger forstanderen.
Samme melding kommer fra Testrup Højskole, hvor man i slutningen af juli afholder kurset "Hvem er vi? Hvad skal vi leve af? Hvor skal verden hen?". De spørgsmål lokker unge til.
- Der kommer både statskundskabsstuderende og andre unge, der bare er politisk interesserede. Og jeg forventer faktisk, at der komme ekstra mange i år, fordi dansk politik er blevet knaldspændende oven på skattereformen, siger forstander Jørgen Carlsen til Newspaq.
Han henviser til de store problemer, som regeringen - og især SF - er havnet i, fordi mange vælgere og SF-medlemmer mener, at SF ikke burde have stemt for skattereformen.
Kurset har undertitlen 'Er rød blevet blå og er blå blevet rød?', "så der er lagt op til masser af debat", fastslår Jørgen Carlsen.
Senere på sommeren - nemlig i begyndelsen af august - kan diskussionslystne også skifte terrassehyggen ud med diskussioner om euro-krise og EU. Det sker på kurset 'Globalisering og demokrati', som udbydes på Grundtvigs Højskole i Hillerød på Sjælland.
Her kan man blandt andet møde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og professor og EU-ekspert Marlene Wind.