Efter mange år i et hårdt ægteskab, havde fået Mette Rørdam fået et godt forhold til sin eksmand, der også var kommet godt videre i livet, men noget var stadig ikke, som det burde være.
– Jeg gik jo ikke rundt og var ulykkelig, men jeg var heller ikke rigtigt glad. Jeg havde haft et svært ægteskab med et menneske med alkoholproblemer, og selvom jeg troede, at jeg havde bearbejdet det, var der noget, der stadig forhindrede mig i at leve det liv, jeg gerne ville leve. Det var som ukrudt, der kommer op mellem fliserne igen og igen. Det stopper først, når man tager flisen helt op og får roden med, fortæller Mette Rørdam, der i dag fortsat har et godt forhold til sin eksmand.
En dag prøvede hun en form for terapi, NEI-terapi, der er næsten ukendt i Danmark, og det blev klart for hende, at hun havde dybere ar på selvværdet, der sad fysisk i hende.
Traumer sætter sig i kroppen
NEI-terapi står for Neuro Emotional Integration og er udviklet af en hollandsk læge i 90’erne, men først nyligt er kommet til Danmark. Metoden arbejder med, hvordan kroppen fysisk lagrer negative oplevelser og følelser, der ikke nødvendigvis kan løses eller frigives ved samtale.
– Selvom vi oplever og forstår noget på det tidspunkt i livet, hvor det sker, betyder det ikke altid, at vores følelser følger med, og de kan sætte sig i kroppen og det underbevidste og være medvirkende til, at vi går rundt og har det skidt uden egentlig at vide hvorfor, forklarer Mette Rørdam, der startede i terapi hos den hollandsfødte Thea Stange, som har boet og arbejdet med NEI-metoden som den eneste i Danmark de seneste 25 år.
– Med NEI spørger man det underbevidste sind og kroppen gennem muskeltest, så det er altså kroppen, der svarer på spørgsmålene. Det gør den med en enten stærk eller svag muskelreaktion, som kendt i kinesiologi, fortæller Mette Rørdam.
– For mig havde de mange år, hvor jeg var blevet kørt følelsesmæssigt over, givet mig et lavt selvværd. Ved at arbejde med NEI-metoden fik jeg løst de ubevidste traumer, jeg havde gået rundt med og som havde gjort så mange ting svære for mig, og pludselig kunne jeg meget bedre håndtere min hverdag, konstaterer Mette Rørdam, som allerede efter første behandling vidste, at NEI var det, hun skulle arbejde med fremover. Det første danske hold blev oprettet i 2019, hvor Thea Stange gav 25 års erfaring videre, og der er nu fire NEI-behandlere i Danmark.
Vil hjælpe andre
Mette arbejder nu med NEI-metoden i sin klinik Harmoni & Balance i Snekkersten, hvor hun kombinerer NEI med blandt andet kraniosakral terapi og healing. Her møder hun både unge og ældre med ondt i livet, og selvom hun er fortaler for, at man går til både læge og psykolog, er der én ting, hun ville ønske, var anderledes.
– Psykologen kan hjælpe dem med psyken og lægen med det fysiske, og det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke taler folk fra at gå til læge eller psykolog, for mig hænger det hele sammen. Men det kan i min optik godt være lidt ærgerligt, at mange først afprøver det alternative som sidste udvej, siger Mette Rørdam og tilføjer:
– Fordi jeg selv havde så vild en oplevelse med NEI-metoden og har fået det så meget bedre, er jeg enormt drevet af at hjælpe andre. Med NEI-terapien får man helheden ved at arbejde med det underbevidste sind, fordi man på en måde slår den bevidste hjerne fra og kommer ned i kroppen, helt ind til kernen og kan forløse de traumer, som sidder som en virus i kroppen, på den meste blide og respektfulde måde, afslutter Mette Rørdam, hvis mission nu er at udbrede metoden, og hun arbejder på at udbyde en uddannelse, så NEI kan komme flere mennesker til gavn.