Der var flere overraskelser for nyligt, da erhvervsmanden Christian Stadil åbnede dørene til Harridslevgaard Slot til den årlige Le Non Moi-prisfest.
På slottet kunne gæsterne nemlig for første gang opleve resultatet af et nyt partnerskab mellem Christian Stadil og den danske producent af alkoholfrie proxy vine, ARENSBAK, Christian Arensbak.
Erhvervsmanden og Hummel-ejerens champagne-brand, Stadil et Stadil "Le Non Moi", er kendt for at levere champagne af høj kvalitet, og med det nye partnerskab udvides sortimentet nu med wine proxies uden alkohol.
- Le Non Moi beskriver den tilstand, vi opnår, når toppen tages af selvbevidstheden, objekt og handling bliver til ét, og vi glemmer os selv i det, vi laver. I den sammenhæng er 'mindful drinking' en spændende bevægelse. Det behøver bestemt ikke at være kedeligt at undlade alkohol, og det demonstrerer ARENSBAK på bedste vis. Derfor har vi indgået et partnerskab, og jeg synes, resultatet er blevet fantastisk, siger Christian Stadil.
ARENSBAK, der i marts vandt guld og sølv ved World Alcohol-Free Awards i London, er grundlagt i 2021 af Christian Arensbak, sommelier Emilie Øst-Jacobsen og gastrofysiker Bram Kerkhof, som er udlært på hhv. Kong Hans Kælder og Noma. Senest er ARENSBAK blevet en del af de sofistikerede smagsoplevelser på restaurant Jordnær i Gentofte, der for nylig fik sin tredje Michelinstjerne. Også den populære plante-bistro Baka D' Busk på Nørrebro sælger ARENSBAK's produkter.
Effervescent - boblende alkoholfri proxy vin
Er skabt på en base af Wuniuzao Longjing grøn te, høstet fra de tågede bjergtoppe i Kinas Zhejiang-provins. Effervescent er tilsat et lag af stikkelsbær, fersken og citrongræs under fermenteringsprocessen, hvilket er med til at give den sin elegante, syrlige smag. Lagringen med eg, fremmer de naturlige tanniner og tilføjer et fint strejf af vanilje.
Foto: PR
ARENSBAK eksporterer i dag til 11 forskellige lande over hele verden og er en fast del af vinkortet på en lang række Michelin-restauranter i udlandet. Blandt disse er flere 2- og 3-stjernede restauranter, heriblandt AIRA i Stockholm, The Jane i Antwerpen og OPUS V i Mannheim.
Ifølge Christian Arensbak har den danske producent store forventninger til samarbejdet.
- Ved at gå sammen med Stadil et Stadil kommer vi tættere på et publikum, der værdsætter kvalitet og raffinement. Vi går begge op i høj kvalitet og deler idealerne om mindful drinkring. Vi glæder os til samarbejdet og den værdi, vi tror på, at samarbejdet får for ARENSBAKs internationale ekspansion, fortæller Christian Arensbak.
Om ARENSBAK
* 2020 - grundlæggelse
Christian Arensbak grundlægger ARENSBAK med visionen om at skabe en alkoholfri vin proxy med kompleksitet og dybde.
* 2021 - udvikling
Sommelier Emilie Øst-Jacobsen og gastrofysiker Bram Kerkhof tilslutter sig teamet for at udvikle produkterne ved hjælp af kvalitets te. Udvalgte ingredienser og innovative fermenteringsteknikker.
* 2022 – lancering af RED og White
De første produkter - ARENSBAK White og Red - lanceres.
* 2023 – Lancering på 10 europæiske markeder, og serveres på flere Michelin restauranter.
ARENSBAK lancerer 2 mousserende udgaver - Effervecent og Rosé. Der indgås samarbejde med
* 2024 - Anderkendelse
ARENSBAK vinder guld og sølv ved World Alcohol-free Awards i London, blandt 450 brands fra 21 lande.
* 2024
Samarbejde med Christian Stadil