Arbejdsløshed skræmmer de danske kvinder mere end mændene.
Det viser en ny undersøgelse af danskernes jobusikkerhed, som det National Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) står bag.
13 procent af de 16.200 danskere i undersøgelsen svarer, at de 'i høj grad' eller 'meget høj grad' frygter at miste jobbet.
Især unge kvinder mellem 25 og 34 år er bange for en fyreseddel, og det overrasker forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen.
- Vi ved fra tidligere undersøgelser, at kvinder er mere bekymrede end mænd. Men det er en ny tendens, at yngre kvinder er mere bekymrede end ældre, siger hun til Newspaq.
Årsagen til de unge kvinders panderynker er ifølge Ann Lehmann Erichsen, at det offentlige i disse år spænder livremmen voldsomt ind.
- Mange tusinde job inden for traditionelle kvindefag i den offentlige sektor er skåret væk. Så jeg kan godt forstå, at især unge kvinder er bekymrede, fordi kvinder stadig er meget traditionelle i deres erhvervsvalg, siger hun.
Bente Sorgenfrey, formand for 450.000 lønmodtager under FTF kalder det "virkelig bekymrende, at en så stor del af befolkningen frygter en fyreseddel."
- Det må vi tage seriøst, siger hun.
Mænd og kvinder på 55-64 år er derimod mindst bekymrede for at miste jobbet. Også det kommer lidt bag på Ann Lehmann Erichsen.
- Det kan hænge sammen med, at de ved, de kan gå på efterløn, hvis de mister jobbet og godt kan klare deres udgifter. Deres verden falder altså ikke sammen, hvis de mister jobbet, siger hun