Kniber det med at få styr på de engelske gloser, at knuse den svære ligning eller at få fod på den danske stil?
Så er der nu hjælp at hente for 1.400 danske gymnasieelever. Fra i dag af får de nemlig mulighed for at benytte sig af online lektiehjælp - en tjeneste som har været en kæmpe succes for de store folkeskoleelever.
Et af de gymnasier, der får glæde af at være testskole på det populære projekt er Tornbjerg Gymnasium i Odense. Her har rektor Carsten Claussen store forhåbninger.
- Jeg tror, at mange flere elever kan få knækket koden, så de ikke længere vil blive stoppet i deres overvejelser, som ligger bag skriftligt arbejde, fordi de ikke skal sidde og være alene om det, siger han til Newspaq.
Projektet er søsat af Statsbiblioteket, Kulturstyrelsen og flere ministerier. Hidtil har kun folkeskoler haft mulighed for at benytte sig af den ekstra hjælp til lektierne.
Det vil da også tage lidt tid at få tilpasses lektiehjælpen til de ældre elevers højere niveau, fortæller projektleder på Statsbiblioteket Niels Kjær Frey til Newspaq.
- Vi skal lige finde ud af, om principperne holder, om det virker og om målgruppen synes det er relevant, siger han.
Det er fire gymnasier, der til at starte med får tilbuddet om lektiehjælp til matematik, fysik og kemi via nettet. Den 28. januar åbnes op for yderligere to gymnasier i Århus-området, når eleverne på Viby Gymnasium og Egaa Gymnasium får samme tilbud.
På sigt håber man, at projektet vil kunne udvides, ikke bare til alle typer gymnasier, men også til helt andre områder.
- Vi arbejder på at se, om der er andre målgrupper, der kan hjælpes. F.eks. langtidssyge børn, som er indlagt og ikke kan gå i skole. Vi har også kontakt med kriminalforsorgen, for at se, om der er fanger, som vil forsøge at tage en uddannelse og kan hjælpes med det, siger Niels Kjær Frey.
Projektet har for deres lektiehjælpsindsats til folkeskoleelever blandt andet har vundet Digitaliseringsprisen og Frivillighedsprisen i 2012. Lektiehjælpen har åbent på hverdagsaftener fra 16-20.