Det er bekymrende, når uddannelsesminister Morten Østergaard (R) siger, at de studerende skal tage medansvar for at fremtidssikre et socialt afbalanceret SU-system.
Det mener formanden for Danske Studerende Fællesråd, Jakob Ruggaard.
- Det gør mig nervøs for, at der politisk tænkes i kortsigtede besparelser på SU-området. For det vil være en lige så dårlig idé som at tisse i bukserne under en snestorm.
- I stedet skal politikerne bevare roen og overtøjet på, så man komme igennem krisen med et godt uddannelsessystem, siger Jakob Ruggaard.
Han peger på, at Morten Østergaard tidligere har kaldt SU en kanonsucces.
- Det må vi minde ham om. For SU'en giver rigtig god mening samfundsøkonomisk og tjener pengene ind syv gange igen for hver uddannet kandidat, siger Jakob Ruggaard og fortsætter:
- Enhver besparelse i SU vil betyde mindre veluddannet og kvalificeret arbejdskraft til Danmark, og det kan ingen være interesseret i.
Der er udtalelser fra den netop fra barsel tilbagevendte Morten Østergaard, der får de studerende til at reagere.
Regeringen ventes i løbet af den nærmeste fremtid at komme med en reformforslag af SU, som skal indbringe to milliarder kroner, som skal bruges på at finansiere andre uddannelsesmæssige udspil.
Derfor møder repræsentanter fra elev- og studenterbevægelsen op på undervisningsministerens kontor mandag morgen.
- Vi vil minde ministeren om, at han for et år siden lovede ikke at skære i SU'en. Og det var klogt. For nedskæringer betyder, at færre kommer igennem en uddannelse, når det bliver en økonomisk risiko, hvor det kan gå galt undervejs, bare man bliver syg i en periode eller får et barn, siger Jakob Ruggaard.
At SU'en de seneste ti år er steget fra 8,4 til 17 milliarder kroner er ifølge DSF-formanden ikke udtryk for, at den enkelte studerende er blevet forgyldt, men at mange flere bliver uddannet.
/ritzau/