Der er måske kun arbejde til et par dage eller en uge, men til gengæld er jobudbuddet i boom.
Antallet af freelanceopgaver, der kan klares via internettet boomer. Verdens førende online-jobportal Elance oplever, at der hver eneste måned lægges 300 nye korttidsjob ind på portalen.
Det er især jobprofiler som ingeniører, advokater, database-eksperter, arkitekter og software-udviklere, der er brug for.
- Det virtuelle arbejdsmarked vækster med hidtil uset hastighed, og vi ser nogle forskydninger i jobprofilerne, som vi ikke har set tidligere. Nettet gør det nu muligt at sætte hele teams af præcis de kompetencer, der er brug for, for at løse en specifik opgave, siger Kjetil Olsen, direktør for Elance i Danmark og resten af Europa.
Antallet af opgaver på jobportalen er steget med 55 procent sidste år.
Specialisterne hyres på tværs af landegrænserne og ofte foregår de mange opgaver på engelsk.
I alt var indtjeningen til freelancerne, der er klar på job med kort tidshorisont på over en milliard kroner alene i første kvartal af 2012.
Finanskrisen giver boom i freelance-job, hvor kloge hoveder hurtigt kan træde til.
- Vi ser, at virksomhederne verden over tænker i nye baner og finder løsninger. Omkostningstunge organisationer bløder op og bliver mere projektorienterede og fleksible i deres tilgang. Vi hører ofte argumenterne, at det er nødvendigt at navigere hurtigt og kunne regulere udgifterne for at kunne vækst i krisetid, siger Kjetil Olsen.
De mange opgaver bevæger sig i retning mod mere traditionelle opgaver, forklarer Steffen Hedebrandt, der er Product Marketing Specialist hos Elance.
- Vi ser for eksempel også job som bogholderi og oversættelser på Elance, og vi vurderer, at inden for en kort årrække vil alt arbejde blive udført på internettet. Det er især små og mellemstore virksomheder, der vil benytte sig af freelancere. De kan lægge jobbet op og på få timer har de allerede fået flere henvendelser, siger han til Newspaq.
I Sydeuropa giver freelanceopgaverne muligheder for kriseramte akademikere.
- For eksempel i Spanien er der 50 procent arbejdsløshed blandt unge under 30 år. Der er mange akademikere, som har dyre uddannelser, men som ikke kan få job. De har nu muligheden for at udføre job i andre lande via internettet, og det kan hjælpe på den fastlåste jobsituation i de kriseramte lande, siger Steffen Hedebrandt.
På lørdag vil udviklingen blive uddybet på Iværk og Vækstmessen i Øksnehallen i København klokken 16.00.