Det kan være noget så udfordrende at finde et godt hus, eller en lækker lejlighed, som man gerne vil flytte ind i. Det er ikke altid at boligmarkedet lige har det man leder efter, og endnu mere sjældent er det, at man har råd til det, der bliver tilbudt.
I denne artikel kommer vi ind på hvordan du kan benytte Kviklån og andre gode tricks til, at øge fleksibiliteten i forbindelse med dit bilkøb.
Hvad er dit budget?
Det første skridt man bør tage i sin jagt på en ny bolig, er at have et klart billede af ens budget. Hvis du er usikker på hvor mange penge du har at gøre med, så risikere du at spilde tiden på boliger der er for dyre, eller at overse boliger som du rent faktisk har råd til.
Det er de færreste der har råd til at købe en bolig kontant nu om dage, så nøjagtigt hvor stort dit budget er, vil afhænge af din bank. Forsøg i første omgang at skabe et overblik over hvor mange penge du lige nu har sparet op. Jo flere penge du selv har liggende jo bedre. Kig eventuelt på loftet og i kælderen efter ting, som du kan sælge.
Mange har en masse skrammel liggende, som de ikke rigtigt bruger, og det kan man lige så godt for solgt. Det er specielt smart op til en flytning: ikke bare får du flere kontanter mellem hænderne, du slipper også for at skulle flytte tingene hen til det nye sted du skal bo. Jo flere penge du har, jo mere er banken typisk villig til at låne dig.
Hvad er dit rådighedsbeløb?
Det er også en god idé at gøre det helt klart, hvor mange penge I tjener og bruger i husstanden. Kig på de samlede lønninger, efter Skat, og medregn eventuelle bonusser med videre. Prøv at nå frem til den samlede årlige indtægt, eller den gennemsnitlige månedlige indtægt. Træk så jeres faste udgifter fra.
Nu sidder du tilbage med rådighedsbeløbet: dette tal har også en stor betydning for, hvor meget banken vil låne jer. For at øge fleksibiliteten i forbindelse med boligkøbet, så kan du eventuelt prøve at finde de billigste minilån til at dække diverse udgifter det næste stykke tid.
Du kan nemlig ikke direkte bruge disse lån til boligkøb, men ved at betale for tingene med et kviklån eller minilån så har du jo flere penge imellem hænderne nu og her, hvilket kan være en gevaldig fordel i forbindelse med finansiering af en bolig.
Du kan godt forhandle
Det sidste du skal huske på er, at priserne i avisen og på diverse hjemmesider sjældent er låst fast. De fleste er villige til at diskutere prisen på den bolig de har sat til salg, og det kan derfor altid godt betale sig at spørge.
Så snart du har et overblik over din egen økonomi, og har snakket med banken om hvor meget du kan låne, så kan du roligt kontakte enhver ejendomsmægler eller privat boligsælger og høre om de er villige til at forhandle prisen. Man skal aldrig give op på forhånd.