Mange sydkoreanere bliver nu med et snuptag et eller to yngre - i hvert fald på papiret.
Det sydkoreanske parlament har nemlig vedtaget en lov, der skrotter to af landets særlige måder at beregne alder på. I stedet skal landet nu benytte den internationale metode, som bruges i resten af verden.
Den mest normale metode i Sydkorea er det “koreanske alderssystem”, hvor en person er ét år ved fødslen og derefter får tildelt et år på den første dag i et nyt år. Er man født den 31. december, er man således to år gammel dagen efter.
I en anden metode - den såkaldte “tællemetode” - er en person 0 år ved fødslen, men får så et år lagt på alderen ved årsskiftet. For at gøre det hele ekstra forvirrende bruger man også i Sydkorea den internationalt anerkendte aldersberegning, hvor man er 0 år ved fødslen og først fylder 1 år 365 dage efter.
Det vil sige, at en sydkoreansk person født 31. december 2000, lige nu er enten 21, 22 eller 23 år - afhængig af hvilket system, man vælger at bruge.
Yoo Sang-bum fra det regeringspartiet “People Power Party” siger, at "ændringen skal reducere unødvendige socioøkonomiske omkostninger som følge af de juridiske og sociale tvister, der opstår på grund af de forskellige måder at beregne alder på".
Ifølge en meningsmåling fra september er 80 procent af sydkoreanerne tilhængere af ændre loven, så man følger den internationale anerkendte metode. Loven træder efter planen i kraft fra juni 2023.