Næsten halvdelen af danskerne mener, at der ikke er reelt fattige i Danmark. Det viser en ny måling, som Megafon har lavet for Dansk Folkehjælp, skriver Fagbladet 3F.
Omkring 48 procent er således af den opfattelse, at der i Danmark kun findes fattigdom i mindre grad eller slet ikke. Det bekymrer generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.
- Der er ingen tvivl om, at vi står med et stort fattigdomsproblem i Danmark, og det forværres kun af, at så stor en del af befolkningen ikke vil erkende problemets eksistens, siger han.
Ifølge samme undersøgelse har hver tredje dansker dog også personligt kendskab til et barn, der lever med fattigdom eller afsavn.
- Når hver tredje dansker personligt kender et barn, der lever i fattigdom og lider afsavn, skulle man tro, at erkendelsen af fattigdomsproblemet var langt større. Men det er det desværre ikke, og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at sætte fokus på fattigdom, siger Klaus Nørlem til Fagbladet 3F.
Danskerne er dog ikke helt upåvirkede af de seneste års fattigdomsdebat. En tilsvarende måling for et år siden viste nemlig, at 48 procent dengang mente, at fattigdom findes i nogen eller høj grad. I dag mener 52 procent det samme.
Sidste år fik Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet, som sammen står for at uddele julehjælp, 11.000 henvendelser omkring julehjælp. I år forventer Klaus Nørlem, at omkring 17.000 familier vil henvende sig. Det skriver Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.
Newspaq