Vi vil ikke have, at lærernes tid skal gå med mere undervisning i klassen foran en tavle.
Sådan lyder det fra landets gymnasieelever, efter undervisningsminister Christine Antorini (S) har meldt ud, at gymnasielærerne skal bruge mindre tid på at rette opgaver og forberede sig på at undervise eleverne.
En ny opgørelse viser nemlig, at lærerne i dag kun bruger 19,6 procent af tiden på undervisning, mens en fjerdedel af tiden går med forberedelser.
"Men det, synes vi heller ikke nødvendigvis, er dårligt, fordi det handler jo ikke bare om hvor mange undervisningstimer, der er inde i klassen, men det handler også om, hvor høj kvaliteten er af den undervisning," siger Martin Schäfer, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS, til Newspaq.
Han er derfor imod, at både ministeren og gymnasielærernes forening nu vil ændre på fordelingen af den måde, som lærerne bruger deres tid på.
"Det er en underlig indstilling. Man kunne da godt give eleverne fem undervisningstimer flere. Men hvis lærerne har tilsvarende mindre tid til at forberede sig derhjemme, vil kvaliteten være lavere, og det er ikke gavnligt," forklarer Martin Schäfer.
Ifølge gymnasielærernes formand, Gorm Leschly, vil lærerne helst undervise frem for at rette opgaver. Men det er forældet kun at se tavleundervisning som eneste slags undervisning, når man laver denne typ eundersøgelser.
"Rigtig mange gymnasier er allerede i gang med at omlægge rette-tid til en tilstedeværelses-tid, hvor man er sammen med eleverne om de opgaver, de har afleveret eller sidder og laver," siger han til Newspaq.
Undersøgelsen er foretaget blandt 497 lærere på 20 gymnasier, og den viser et lille fald i undervisningstiden sammenlignet med 2010, hvor tavle-tiden var på 25 procent.