Tirsdag er Sikker Internet Dag i over 90 lande jorden rundt under emnet "Connect with respect".
Derfor fokuserer Danmark i denne uge på digital mobning med flere events og aktiviteter.
Bag ét event står Google. Gennem en live internetforbindelse gav de 4. til 6.-klasserne på Højby skole på Fyn mulighed for at snakke mobning med folketingspolitiker Trine Brahmsen og Silas Holst fra tv-programmet "Silas' Opgør".
Her viste børnene mest interesse i Silas' egne erfaringer med mobning.
- Det var, hvordan han havde oplevet det. og hvad der blev gjort mod ham. Men også hvad det har haft af betydning for ham videre frem i tilværelsen, siger souschef på Højby Skole, Nikolaj Scnurre om børnenes spørgsmål.
Blandt andet blev danseren spurgt, hvorfor han ikke skiftede skole, og om han havde nogen venner.
- Vi ville gerne lave et arrangement på nettet, for det er den verden, som børn kender. Og så er det en god måde at bevare det, for nu ligger det som et youtube-klip, siger talsperson for Google Danmark, Christine Sørensen:
- Vi kan se, at mange søger på ordet mobning - bortset fra i juli måned, hvor skolerne har sommerferie. Der er en central sammenhæng mellem den virkelige verden og ens søgninger på nettet.
En søgning på google trends viser, at der i januar blev søgt på ordet 'mobning' hele 98 gange. Og i løbet af de sidste 12 måneder gennemsnitligt har været cirka 48 søgninger om måneden på ordet 'mobning' - hvis man altså ikke tæller juli og august med, hvor der kun blev søgt på ordet 12 og 14 gange.
Men Google er ikke de eneste, som i denne uge deltager i kampagnen.
Også Danske Skoleelever, Psykiatrifonden og flere foreninger, som beskæftiger sig med mobning, deltager med aktiviteter og gode råd til både børn og forældre.
Medierådet for Børn og Unge vil sammen med Red Barnet og Center for Digital Pædagogik fokusere mere på lærere og forældre i tirsdagens arrangement.
- Vi oplever, at mange har nogle dilemmaer i forhold til at bruge sociale medier med børn og unge for eksempel i forhold til, om man kan være venner med børn på facebook. Børn har både et socialt liv på nettet og i virkeligheden - og hvordan skal man forholde sig til det?, fortæller projektleder Gry Hasselbalch om arrangementet.