Er du blandt dem, der fortrøstningsfuldt kigger ud på sneen og tænker: "Så slipper vi da for alle de myg til sommer," så er du blevet offer for en skrøne. I stedet må du forberede dig på lige det modsatte. Myggene vil være i topform til sommer, klar til at drive menneskerne til vanvid.
"De insekter vi har, de kan tåle op til minus 30 gradet uden problemer. Men det de ikke kan tåle, det er kombinationen mellem luft og frost. Så hvis en myg har sat sig, hvor vinden suser, så dør den. Men så dumme er insekter jo heller ikke. De gemmer sig i hule træer og steder dybt nede i plantevæksten. Og her har de det fantastisk," siger Jan Kjærgaard, naturvejleder i Skov og Naturstyrelsen til Newspaq.
Og når det har været frostvejr, ja så er foråret perfekt for myggene at lægge æg i.
"Hvis det lykkedes jorden at fryse, og vi får smeltevand, så bliver det et meget fugtigt forår, og det er perfekt til at yngle i. Så en kold vinter giver rigtig mange myg om sommeren," siger Jan Kjærgaard.
Men det er ikke kun myggene, der kommer til at plage os om sommeren. Dræbersneglen trives også fint, selvom det er frost.
"Der, hvor sneen faldt før frosten, har sneglene det perfekt. De lever under sneen, hvor de er isoleret fra frostgraderne," siger Jan Kjærgaard og slår fast, at alt hvad der er over sneen har det koldt, mens alle, der er under den, har det helt perfekt.
Derimod gør milde vintre livet svært for insekterne. For de milde vintre gør det muligt for svampe at gro om vinteren. Det betyder, at de små dyr bliver udsat for insektskimmel og dør.