Først blev efterlønnen forringet, så blev dagpengeperioden halveret. Og hvis seniorjobbet også ender med at blive ofret på regeringens spare-alter, så er det tredje gang, lønmodtagerne bliver ramt.
Og det falder ikke i god jord hos a-kassernes brancheforening AK-Samvirke. Her frygter direktør Verner Sand Kirk, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) giver efter for kommunernes ønske om at droppe seniorjob-ordningen, der kan blive en dyr klods om benet på dem i det nye år.
"Det ville da være dybt urimeligt, for det indgår jo i folks beslutning om at blive i efterlønsordningen lige nu," siger han med henvisning til, at retten til seniorjobbet bortfalder, hvis man beslutter sig for at hæve sine efterlønsbidrag.
AK-Samvirke har regnet ud, at 250 danskere om måneden fra nytår opfylder kriterierne for at kunne forlange et seniorjob i kommunen, fordi dagpengeperioden bliver halveret. Dermed kommer mange langtidsledige med fem år til efterlønsalderen med ét slag i fare for at miste dagpengene og kan forlange et job i kommunen til overenskomstmæssig løn og vilkår.
Kommunernes Landsforening har i et brev til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for nylig bedt om at få ændret eller fjernet ordningen. I de 98 kommuner er man nemlig bange for, at skulle fyre ordinært ansatte og hyre seniorjobbere med den anden.
Men i a-kasserne vurderer man, at det aldrig vil komme så vidt, at seniorjobberne kommer til at fortrænge kommunernes almindelige ansatte. Der er trods alt få seniorjobbere i sidste ende, og staten refunderer deres løn.
"Hvis der er 3.000 om året, der skal have et seniorjob, så snakker vi om under en halv procent af den samlede kommunale beskæftigelse. Så der er altså ikke sådan, at alle de kommunalt ansatte skal byttes ud med folk på seniorjob. Det er ude proportioner," siger Verner Sand Kirk.
Problemet med den store mængde af ældre langtidsledige, der mister dagpengeretten - og de mange tusinde, der har kurs mod kontanthjælpssystemet - kan blive afhjulpet ved at ændre på optjeningsretten eller rulle halveringen af dagpengeperioden tilbage igen.
"Jeg tror, vi må afvente trepartsforhandlingerne og se, om man kan få afmonteret nogle af de voldsomme stramninger. Det vil tage noget af trykket af," siger Verner Sand Kirk med henvisning til de forhandlinger mellem regeringen, arbejdsgiverne og lønmodtagerne, der går i gang i næste måned.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er på ferie og har ikke svaret på Newspaqs henvendelser.