Nutidens unge mangler respekt. Respekt for de mennesker, der knokler deres r.. i laser. De mennesker, der har valgt at gå i mesterlære eller tage en ikke-akademisk uddannelse.
Det mener entertaineren og bloggeren Annette Heick, der søndag i sin klumme i BT revsede de unge anno 2015. I hvert fald en del af ungdommen.
"Jeg ved (desværre) fra venner i det københavnske miljø, at deres teenagebørn rynker på næsen ad dem, der går i mesterlære eller vælger en ikke-akademisk uddannelse," skriver Annette Heick blandt andet i klummen, hvor hun minder om, at der faktisk var en gang, hvor det var normen, at man arbejdede om lørdagen og stort set ingen ferie havde.
"I dag bruger de unge årevis på universitetet, gider ikke fysisk arbejde og ser ned på dem, der stammer fra en tid, hvor der ikke var computere og mobiltelefoner," skriver hun.
Hendes standpunkter har vakt debat på Avisen.dk's Facebook-side, hvor der er både ris og ros til fru Heick.
(artiklen fortsætter under updaten)
"Jeg ved (desværre) fra venner i det københavnske miljø, at deres teenagebørn rynker på næsen ad dem, der går i mesterlæ...
Opslået af Avisen.dk på 27. december 2015
I den lange kommentartråd under artiklen erklærer Marianne, at "Annette desværre har helt ret, og det er ikke et københavner-fænomen."
"Men husk, det er vores, forældregenerationen, der har givet dem de fordomme. Så begynd hos dig selv, og værdsæt mekanikeren, elektrikeren, brolæggeren og alle de andre, der kan få ting til at virke i virkeligheden - og som vi alle er afhængige af i praksis," minder Marianne om.
Andre læsere mener dog, at Annette Herick er på vildspor. De fysisk opslidende job giver tit en "lorte-løn" plus dårlige arbejdsvilkår og en krop, der hurtigt er slidt op, skriver en læser.
Mens andre peger på, at Annette Heicks far som bekendt hedder Keld - og er en succesfuld popmusiker. Og en guitar er jo ikke tung at slæbe rundt på, bemærkes det spydigt.
Men, skriver Ruth:
"Uanset om Anettes fars guitar er tung eller ej, så fortæller hun såmænd bare, at der i hendes nærhed findes unge mennesker, der ikke regner folk med en mesterlære eller anden ikke akademisk uddannelse for noget. Det er da forskrækkeligt."
Pia har en anden holdning. Hun har været i mesterlære, men har fortrydt, fordi hun nu mærker resultatet af uddannelsen: To ødelagte hænder og en nedslidt fysik.
"Så jeg forstår dælme godt hvis der er nogle unge mennesker der vælger anderledes," skriver Pia.
Mogens mener, at forældrene til nutidens unge må gribe i egen barm:
"De kære forældre skulle måske spørge dem selv, hvorfor de undgår fysisk arbejde de unge mennesker? De kan jo ikke andet, hvis forældrene har et nedladende syn på håndværkere!"
Og Gry - hun skriver i tråden, at hun selv ser masser af dovne unge i gadebilledet. Blandt andet på s-togs- og metrostationerne, hvor "unge ikke magter at gå op ad trapper, men klammer sig til rulletrappen og står heller i kø ved elevatoren og venter."
"Adeles uden skam tager de pladsen op, så både rollators bedste, barnevogns mødre, rullestole og cyklister må vente," lyder Grys svada til de unge.
Heldigvis er der håb for fremtiden. I hvert fald er der stadig unge, der ikke er bange for at tage fat. En af dem har en mor, som hedder Anne Marie. I tråden skriver hun:
"Min søn skulle i lære, da han ikke orkede skole. Han blev glarmester. Nu, da der ikke er så meget arbejde, går han i voksenlære som murer. Det er skønt, så har han to uddannelser."
Giv din mening til kende på Avisen.dk's Facebook-side her