Der er ikke meget prestige i som mand at skifte ble og tumle rundt med små børn. Men det er 30-årige Kim Bjørn Petersen ligeglad med.
Han elsker sit arbejde i vuggestuen, selv om omverden kan have fordomme.
- Man kan måske blive opfattet som en taber, for man er hverken højtuddannet eller højtlønnet, siger Kim Bjørn Petersen.
Han har dog ingen andre eller højere ambitioner end at arbejde med små børn. For han er god til at yde omsorg, og det er vigtigt for samfundet, at mænd også er med til børnepasningen, fastslår han.
- Jeg har ikke brug for at tjene 50.000 kroner om måneden, hvis det er et arbejde, jeg ikke har lyst til.
Han føler sig ikke mindre mand af at tjene mindre end sin kæreste.
- Hun tjener mere end mig, og det har jeg det helt fint med. Jeg føler mig ikke mindre værdsat.
Mandigt at yde omsorg
Kim Bjørn Petersen er uddannet pædagogisk assistent og har arbejdet med børn, siden han som 19-årig startede som pædagogmedhjælper i en vuggestue i hjembyen Fensmark.
- Jeg synes, det er utroligt interessant at være blandt mennesker og hjælpe andre. Og være med til at gøre en forskel, siger Kim Bjørn Petersen. Han synes især, det er spændende at arbejde pædagogisk med vuggestuebørn, da der sker meget udvikling på kort tid.
- Det er her, de rykker sig rigtig meget og har brug for meget omsorg. Og det kan jeg virkelig godt lide at give dem, siger Kim Bjørn Petersen.
Han mener, at det er mandigt at give omsorg, og håber, det med tiden bliver mere acceptabelt med mænd i de bløde omsorgsfag. For det er nødvendigt, at hankøn også er repræsenteret i vuggestuer og børnehaver.
- Vi skal jo vise børnene, at mænd ikke er farlige, men mindst ligeså gode til at give omsorg og kærlighed som kvinder, siger Kim Bjørn Petersen.
Kim Bjørn Petersen arbejder i den integrerede institution Idrætsbørnehuset Ingemannsvej på Frederiksberg. Her er flere mandlige pædagoger end kvindelige, hvilken er en sjældenhed på småbørnsområdet.
Kun 3 procent af pædagogerne i vuggestuen og 7 procent i børnehaverne er mænd, viser nye tal fra pædagogernes fagforbund BUPL.
- Her er bare en anden kultur. Vi er ligestillede med kvinderne og har ligeså meget at byde ind med, siger Kim Bjørn Petersen.

Foto: Maria Jeppesen