Dette indhold er sponsoreret
Vi lever i et samfund hvor en skilsmisse nærmest set er blevet til en normalitet. Det kan der være mange grunde til. Én af grundene er blandt andet, at vi ikke er ligeså religiøse som før i tiden, og dermed heller ikke anser eller ærer ægteskabet på samme måde. En anden grund kan være, at det er blevet meget nemt at lade sig skille - man logger blot ind på NemID og søger om at blive skilt.
Andre grunde skyldes også, at forholdet eller ægteskabet helt grundlæggende ikke fungerer og følelserne ikke længere er der. Hvis du også har gået og overvejet en skilsmisse, er det en god idé at tage nogle grundige overvejelser inden du tager en besltuning. Eksempelvis er kommunikation med din partner et godt sted at starte, mens praktiske ting som et skilsmisseskøde også er essentielle faktorer der skal tages i betragtning.
Tal med din partner
Hvis du går og overvejer en skilsmisse, er det altid en god idé at involvere din partner i dine tanker, og dermed få talt om tingene. Kommunikation er ikke kun afgørende for et sundt forhold, men er også løsningen på mange problemer. Du har sikkert dine egne grunde til, hvorfor du overvejer en skilsmisse, men har du tænkt på, at din ægtefælle måske også går med noget? Kommunikation er ikke bare den rigtige beslutning, men også den mest faire beslunting. Tænk på hvorfor i i første omgang blev gift, og overvej om gnisten kan komme tilbage. Hvis der er sket nogle ting i forholdet som også har ført til tanker om en skilsmisse, er det igen værd at tale om det. I nogle tilfælde kan det også være en hjælp med professionel rådgivning, som en partterapeut, eller eventuel en midlertidig seperation.
Få styr på det praktiske
Hvis i har taget en beslutning om at gennemføre skilsmissen, er der nogle praktiske ting der skal på plads. Et eksempel er hvis i har en fælles bolig, og den ene af jer skal overtage huset, lejligheden eller ejendommen. I den forbindelse skal der laves en tinglysning af et nyt skøde. Det kræver dog også, at i er enige om, hvem der overtager boligen og hvem der skal flytte. Det samme gælder for andre fælles ting. Hvis i ikke kan blive enige om hverken boligen eller selve skilsmissen, så skal i til en vilkårsforhandling i Familieretshuset. Her får i både vejledning om hvad det betyder at blive skilt eller separeret, hvorefter i selv eller Familieretten skal træffe en afgørelse omkring hvorvidt skilsmissen skal gennemføres. Det bedste er selvfølgelig hvis i tilsammen kommer frem til den rette beslutning og lytter til hinanden og hinandens behov.