Dette indhold er sponsoreret
Der er mange ting man bør overveje, når man bevæger sig ind på boligmarkedet. Er man ikke erfaren inden for området, er det nemt at blive forvirret og forblændet af de mange indtryk man gør under processen, fra man vælger at søge boligmarkedet og til at kontrakten er underskrevet. Vi giver dig derfor tre gode råd til, hvad du særligt bør gøre, før du træffer et valg i forhold til det at investere i en bolig.
Tilknyt en boligadvokat
Tilstandsrapporter, elinstallationsrapporter, forsikringer og juridiske dokumenter i forhold til overdragelsen af en bolig. Listen er lang, når det kommer til hvad du skal have styr på i forhold til dokumenter og rapporter. For langt de fleste gælder det dog, at det kan være svært at finde hoved og hale på de mange tal, overvejelser og beslutninger som melder sig inden købskontrakten underskrives. Et rigtigt godt råd er derfor at tilknytte en boligadvokat, som kan tage dig i hånden under hele forløbet, og sikre dig den bedste rådgivning og juridiske assistance. En boligadvokat kan hjælpe dig med stort og småt i forhold til køb og overtagelse af bolig. Er du i tvivl om, hvad en boligadvokat mere specifikt kan gøre for dig, kan du læse nærmere om det hos Knudsgaard Advokater.
Overvej boligens tilstand
Selvom en bolig er billig, er det ikke ensbetydende med, at det er et godt køb. Særligt ældre boliger og boliger der bygget i en ældre stil, kan let gå hen og blive meget dyre end forventet i udgifter til renovering og reparationer. Skal taget skiftes, er der gået råd soklen, eller skal hele huset isoleres fra ny, risikerer du i værste tilfælde, at udgifterne hertil overstiger prisen du gav for boligen. Boligens tilstand er også væsentlig at overveje på lang sigt, selvom du måske kun har planer om at bo i boligen en kortere årrække. Ældre boliger med skader og dårlig isolering kan således være svært at sælge videre, og uden den nødvendige vedligeholdelse og renovationer, kan du i sidste ende blive efterladt med Sorteper, i form af et hus du ikke kan sælge.
Skab et overblik og din og jeres økonomiske forhold de kommende år
Det er sjældent til at spå om fremtiden - hverken hvad angår bolig eller din kommende arbejdsforhold. Mange tager en risiko ved at købe en bolig som de kun lige akkurat kan betale af på med de nuværende udgifter. En fyring eller andre sænkelser i dine økonomiske forhold kan således presse dig ud i at skulle sælge igen, allerede få år efter at du har købt boligen. Ligeledes er det værd at overveje, hvad ens økonomiske råderum er efter at de månedlige udgifter på huset er betalt. Et godt råd er derfor at spørge dig selv, om du har råd til vedligeholdelse af boligen, samt om du generelt har et råderum til også at kunne træffe nogle sjove valg som ikke inkludere din bolig. Med andre ord skal du overveje nøje, hvor dyrt du kan holde til at gældsætte dig ved boligkøb.