Mange ville måske vælge et par timer på Noma eller en anden højt profileret restaurant, hvis vi blev konfronteret med, at vi stod foran det sidste måltid.
Og nogen ville måske vælge mors hakkedreng med brun sovs eller skidne æg, fordi det får man så sjældent, at det næsten aldrig sker.
Men sangerinden Sanne Salomonsen vil have mad udefra. Det skal komme fra havet og være bragt til døren - undtagen desserten.
Det siger hun i Berlingskes artikelserie, hvor avisen spørger personligheder om, hvordan de forestiller sig deres sidste måltid skal være.
Turen er kommet til den nu 61-årige og snart album-aktuelle sangerinde, og der er ikke meget gammel dansk køkken over Sanne Salomonsens sidste måltid. Men det skal være et stort måltid, siger hun:
- Vi skulle starte med kaviar og østers, sådan alt godt fra havet. Det er mad, man aldrig får, men som man elsker. Sushi er også min yndlingsmad. Så jeg tror, vi tager sushi som hovedret efter en skaldyrsforret. Det må man godt ved sit sidste måltid. Til dessert skulle vi have en lækker flødeis, rørt blød som softice, med mange forskellige saucer til: jordbær, chokolade, karamel. Så kan man selv vælge. Og der skal være godt med hvidløgsbrød til det hele, det kan man ikke få for meget af.
Hun vil invitere hele familien og alle sine venner, men hun er lidt i tvivl om, hvem der skal lave maden:
- Det ved jeg virkelig ikke, men i hvert fald ikke mig. Jeg kan godt finde ud af at gå ned og købe forretten, men jeg ville ikke kunne lave det hele selv. Så jeg ville ringe til min fiskehandler i Hornbæk og bede ham levere forretten. Sticks-n-Sushi kan lave hovedretten. Desserten klarer vi selv, siger hun til avisen.
Maden skal følges af stille klassisk musik og stemningen skal være ærlig og kærlig, siger Sanne Salomonsen, og ønsker at "nyde alt det, vi har været igennem sammen. Og så skal vi falde i søvn, for nu er vi mætte af dage. Og af mad".