En svensk dame går rundt med en gennemsigtig affaldspose, der er så stor, at hun må slæbe den hen ad jorden. I posen er der omtrent 50 brugte bamser, som hun deler ud i afgangshallen på Malmø Centralstation.
Bamserne giver hun til de flygtningebørn, der sammen med deres familier er kommet til Sverige. Mange af dem har rejst igennem Danmark for at ende i Sverige, der for fleres vedkommende er det land, hvor de vil søge asyl.
En af de familier, der er glade og lettet over endelig at have sat fødderne på svensk jord, er en syrisk familie, hvor et søskendepar er taget på flugt med deres respektive mand og kone.
Broderen har en dreng på tre og en pige på to år. Søsteren har en 1-årig dreng, der netop er vågnet fra en lur. Han læner sig søvnigt op ad sin far, der forsøger at få internetforbindelse til sin mobiltelefon.
Ca. to timers søvn per nat
Da Avisen.dk møder familien i Malmø er de trætte efter turen ned gennem Europa. De voksne har kun sovet et sted mellem en til to timer i døgnet, fortæller de.
Samtidig er de tydeligvis henrykte over at være kommet til Sverige, hvor fætre og kusiner venter dem i Stockholm.
De taler ikke engelsk, men en irakisk migrant oversætter, hvad familien fortæller.
- Det har været en rigtig hård rejse, fordi vi har båret vores trætte børn hele vejen, siger 29-årige Ibrahim Azat.
Rundt om familien står store tasker, som især blev fyldt op med bleer, da de forlod deres hjem i Syrien.

En twix-bar, banan og telefon er god underholdning for to af familiens børn, der sammen med deres forældre har rejst fra Syrien til Sverige. Foto: Cecilie Agertoft/Avisen.dk
Børnenes behov kom først
Familien startede turen ved at tage igennem Tyrkiet, hvor de kom ombord på en båd til Grækenland. Og det var den første del af turen fra Syrien til Ungarn, der var den værste strækning. Her var de nødt til at gå rigtig mange kilometer af gangen.
Kvinderne samler fingerspidserne og tager dem op til munden. Den irakiske migrant og oversætter sætter ord på det budskab, som kvinderne allerede har vist med deres kropssprog. Flere gange har familien været sultne og haft yderst begrænset adgang til mad og drikke.
Og den mad, de havde, gav de først og fremmest børnene, fortæller familien.
- Førsteprioriteten har hele tiden været børnene. Vi sørgede for, at børnene fik mad og søvn, siger 33-årige Sheak Mousa Dawood.
I Syrien har de to mænd arbejdet som skræddere, mens kvinderne var hjemmegående og tog sig af børnene. Men der var ikke mere tilbage for dem i Syrien.
- Syrien er slut. Alle forlader landet. Syrien er bare slut, siger de fire syrere nærmest i munden på hinanden.
"Danmark er ikke noget for os"
Ligesom de ikke mener, at det er godt for dem at være i Syrien, er de også overbevist om, at Danmark ikke er et sted for dem. Danskere behandlere ikke arabere godt, har de hørt.
Natten forinden har de ligesom mange andre flygtninge sovet på madrasser på en nedlagt skole i Rødby.
- På skolen behandlede politiet os medium, altså hverken godt eller skidt, men vi fik hvilet os lidt og stillet sulten, siger Ibrahim Azat.
Den anden mand nikker og fortæller, at der blev serveret pasta, ost og kiks på skolen. I Malmø har de også fået mad fra frivillige, der har sat et bord med forsyninger op udenfor ankomsthallen.
Den to-årige pige spiser med stor fornøjelse en twix-bar, og humøret stiger yderligere, da der ryger et stykke af chokoladen på jorden. Stykket kan nemlig knuses i hundredvis af krummer mellem hendes bare tæer.
- Hold op med det, irettesætter hendes mor hende i et irritabelt tonefald.
Mens familien ikke mener, at hverken Syrien eller Danmark kan opfylde deres drømme for fremtiden, tror de, at de er kommet til det rigtige land. De folder hænderne som hjerter og siger, at svenskerne har store hjerter.