Det udløste hård kritik, da Roskilde Festivalen i 2011 satte timetallet op fra 24 til 32 for de mange frivillige, der arbejder på festivalen til gengæld for en gratis billet.
Men det har ikke skræmt de hårdtarbejdende frivillige væk.
Selvom de faktisk kun får, hvad der svarer til 61 kroner i timen, så melder de frivillige sig stadig under Roskildes faner.
For mange af dem er det faktisk ikke så meget den gratis billet, som muligheden for at møde nye venner, der får dem til at arbejde til langt under normalløn.
- Jeg synes det er så fantastisk at møde alle de mennesker. For øl, en burger og et kram ville jeg gøre det hver dag resten af mit liv, fortæller en festivalgæst.
"Vil gerne være frivillig hver dag hele livet"

Brian Burholdt ville arbejde frivilligt resten af livet for øl og kram. Foto: Marie Hein Plum
Brian Burholt på 29 år er en af de omkring 31.000 frivillige, der får Roskilde festivalen til at spille, som den skal. Og selvom det er kogende varmt, og han ikke får en rød reje for det, så arbejder han med største glæde.
- Det er super fedt at rende rundt på festivalpladsen og møde masser af skøre og søde mennesker. Det er helt klart det sociale i det, der gør det så fedt, fortæller han.
Brian arbejder som Coffee Cow, altså kaffeko, og hælder billig kaffe på de tømmermændsramte festivalgæster. Det er hårdt, hvis man har en vagt tidligt om morgenen. Men aftenvagterne er derimod lige noget for ham.
- Hvis man arbejder aften, så går man rundt og sælger irish coffee inde på musikpladsen. Og selvom man ikke må, så kan man måske godt snuppe en enkelt drink, mens man hører musik.
Derfor synes Brian Burholt, at det frivillige arbejde er så fedt, at han glædeligt gjorde det hver dag resten af livet, hvis han kunne.
- Jeg har godt nok ingen stemme tilbage og er helt rød af solen. Men hvis jeg kunne få mad, øl og et kram, så gjorde jeg gerne det her resten af mit liv.
11 timers vagter med tømmermænd

Emma Morel synes, at 11 timers vagter med tømmermænd er hårde at komme igennem. Foto: Marie Hein Plum
Brian Burholt er ikke ene om at være begejstret for det frivillige arbejde. Emma Morel på 23 år arbejder som portvagt ved en indgang for frivillige og synes, det er alle tiders job.
- Det er et rigtig godt job. Jeg roterer rundt, så nogen gange er jeg toiletvagt, nogen gange portvagt og nogen gange står jeg i bar. Så jeg keder mig aldrig, for der er hele tiden gang i den, fortæller hun.
Også for Emma er det mødet med nye mennesker, der er fedt ved at være frivillig.
- Folk er virkelig glade og vil snakke. Og så får vi også gratis kaffe og noget mad.
At hun er så glad for sit arbejde er ret utroligt, taget i betragtning af, at hun arbejder meget hårdere, end folk på det almindelige arbejdsmarked ville gå med til.
- Jeg har 11 timers vagter, og det er rimelig hårdt, når det er nat- eller morgenvagter. Især hvis man har tømmermænd eller stadig er lidt fuld.
"Jeg vil gerne få nye venner og gøre noget godt"

Monika Resetar er fra Slovenien og bruger det frivillige arbejde til at møde nye mennesker. Foto: Marie Hein Plum
Monika Resetar på 30 år arbejder frivilligt for spilletstedet Gimle i Roskilde. Som udlænding fra Slovenien er det frivillige arbejde hendes måde at møde masser af nye mennesker på.
- Jeg vil gerne møde nye venner på festivalen. Godt nok er jeg lidt overrasket over, at alle er danskere, men de er rigtig søde og åbne, fortæller hun.
Som frivillig står hun for at hjælpe festivalgæster, der har spørgsmål eller problemer. Lige nu går arbejdet med at holde øje med ildstedet, hvor gæsterne kan lave deres eget mad.
- I går fjernede jeg glasflasker og andre farlige ting fra pladsen. Så det føles rigtig rart at gøre noget godt, mens man er her. Jeg har aldrig været her før, så jeg suger bare alt til mig.
15 år og skraldemand

Line Hansen undgår nattevagter på grund af sin unge alder. Foto: Marie Hein Plum
En af de helt unge, der har trukket i arbejdstøjet, er Line Hansen på 15 år. Det er hendes første gang på Roskilde Festival, og hun synes, at det frivillige arbejde er en rigtig fed måde at lære festivalen at kende.
- Det et rigtig fint job, jeg har. Lige nu samler jeg skrald. Andre dage vasker jeg op eller laver sandwich, fortæller hun.
Og det hårde arbejde skræmmer ikke Line Hansen væk.
- Jeg ville helt sikkert gøre det igen. Det er gratis for mig at være her, og så er jeg her med en veninde, så det er rigtig hyggeligt.
Hun kan også glæde sig over, at hun ikke er ældre, for så må hun ikke arbejde helt så hårdt, som de andre.
- Selvom nogle er vagterne er hårde, så er det meget rart at være under 18 år, for så må jeg ikke få nattevagter.