Kan det betale sig at smide tusindvis af kroner efter en boligstylist, når hjemmet skal sælges? Det spørgsmål er der formentlig en del, der stiller sig selv, efter konceptet for nylig fik fokus i det populære iværksætterprogram "Løvens Hule" på DR.
Her købte Freeway-koncernen, som blandt andet står bag dating.dk, sig ind i en virksomhed, der udfører salgsstyling af boliger. Og siden hen har mæglerkæden Nybolig indgået et samarbejde med selv samme firma.
– Når et hus ikke bliver solgt, så er den ultimative reaktion at sætte prisen ned. Men ved at lave en styling kan man få boligen til at se mere interessant ud og få nye potentielle købere ud, fortæller Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef hos Nybolig.
Mia Wagner fra Freeway investerede 1,4 mio. kroner i Louise Holms virksomhed SalesStyling. Foto: DR
Det kan altså være et sidste skud i bøssen, inden man tyr til afslag. Der findes dog ingen tal på, hvor ofte en salgsstyling rent faktisk har ført til et salg.
Ryd op og gør rent
Og det er langtfra i alle tilfælde nødvendigt med en boligstylist, mener Christian Jaspers, der er direktør i virksomheden skuffesalg.dk - en boligside for folk, der vil sælge deres hjem uden om ejendomsmæglerne.
Ofte vil du nemlig selv kunne gøre meget for salgbarheden ved at rydde op, gøre rent og fjerne nogle ting og møbler, inden billederne tages. På den måde er det nemmere for potentielle købere at se mulighederne.
Men det kan være en idé at få en hjælpende hånd i to tilfælde.
– Hvis man er fraflyttet boligen, og den står tom, kan det godt være svært for en mulig køber at forestille sig, hvordan det kommer til at se ud, når boligen er indrettet, forklarer han.
Samtidig skriger en tom bolig på et afslag i prisen, fordi køberne kan se, at du allerede er rykket videre.
Er boligen indrettet for mange årtier siden, kan det også være en fordel at ændre lidt i stilen, hvis du har mulighed for det.
– Det gælder for rimelig mange boliger, at dem, der fraflytter, har en stil og en indretning, der henvender sig til nogle, der er lidt ældre end dem, der er kernemålgruppen for boligkøb - nemlig unge familier, siger Thomas Hovgaard.
Det kan være, du blot skal omarrangere lidt, mens billederne bliver taget, og det kan også være, du skal ændre stilen permanent - og så selv leve med at bo i et hjem, der ikke matcher din personlige stil.
– Man skal gøre op med sig selv, om man kan bo i et boligmagasin i en periode, siger Christian Jaspers og påpeger samtidig, at du ikke kan style dig ud af alting.
– Hvis du har et hus med 25 K3'ere, og hvor geografien samtidig er en udfordring, så hjælper det næppe med nye billeder.
/ritzau fokus/
Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus