Her er køkken-brølerne, der gør dig syg
Sofie Stokholm/NP
Ifølge studiet er det, der giver den højeste risiko, langsom nedkøling af store portioner mad. Ikke noget med at lade gryderetten stå på bordet i flere timer efter, at man har spist. Foto: www.colourbox.com
Det kan nemlig give sygdomsfremkaldende bakterier gode vækstvilkår, og det kan føre til alt fra diarré og opkast til i værste fald - døden. Foto: Colourbox
Og det hjælper ikke at koge maden, for 'spordannende bakterier' kan formere sig uden konkurrence og også overleve kogning. Foto: colourbox
Det er derfor vigtigt at sørge for, at en varm middag bliver nedkølet hurtigt. En god løsning kan være at tømme madresterne fra en stor middag over i mindre beholdere og på den måde få det nedkølet hurtigere inden, det bliver sat i køleskabet. Foto: Colourbox
Det nye stude har kategorier som 'høj risiko' og 'lav risiko' frem for 'rigtigt' og 'forkert'. Ifølge forskerne viser førstnævnte madvanerne på en mere nuanceret måde. Foto: Colourbox
Studiet viser, at kun halvdelen af de almindelige fejl, der bliver begået, havner i kategorien 'høj risiko'. Foto: Colourbox
Se galleri forfra