En familie med tre små børn og et fjerde på vej har levet i et hus, hvor det flød med hundelort, brugte bleer, madrester og affald.
Familien flyttede ud i marts, men har ikke ændret adresse og kan ikke kontaktes på telefon. Kommunen er bekendt med familien, men kan ikke sige, om de stadig har kontakt til dem på grund af tavshedspligt.
Det var udlejeren, Margit Lindgren, som først blev opmærksom på, at noget var helt galt hos familien.
- Jeg var i chok, da jeg kom ind. Der var svineri og lort over alt. ’Her kan I jo ikke være, sagde jeg til dem,’ fortæller Margit Lindgren i dag til Avisen.dk.
Radio 24syv omtalte i går også sagen og de billeder, hun har taget af ejendommen, som den så ud, da familien forlod den.

Måtte kravle henover affaldssække
I oktober sidste år kom hun første gang indenfor i huset, efter at familien havde lejet det i et lille halvt år. Hun bor selv i samme lille by på Lolland, kun et par huse derfra. Familien havde tilkaldt hende, fordi tørretumbleren ikke virkede.
- Jeg måtte kravle hen over sække med affald, børnetøj og alt muligt. Det var hverken til at komme frem eller tilbage. Deres hund havde kradset dørene i stykker, og der var hundelort på gulvet. Jeg var grædefærdig, da jeg gik derfra, siger Margit Lindgren.
Hun har seks udlejningsejendomme sammen med sin mand, og de endte med at opsige familiens lejekontrakt i februar, fordi huset og grunden flød med affald. Hun ved ikke, hvor de er flyttet hen, men har set dem i Nakskov.
Huset forlod de med legetøj på gulvet, dyner og puder i børneværelset og mad i fryseren.
Børnene var 'møgbeskidte'
Margit Lindgren fik oprindeligt kontakt til familien gennem en veninde. Veninden vidste, at de havde boet fire forskellige steder omkring Slagelse. Ved det første møde virkede de som en normal familie, husker hun.
Senere blev det dog tydeligt for hende, at børnene på syv, fem og knap to år ikke levede under gode forhold.
- Ungerne var altid møgbeskidte. Jeg håber sådan set, at børnene bliver tvangsfjernet, for det er jo forfærdeligt for dem, mener Margit Lindgren, som henvendte sig til kommunen, da familien var flyttet ud.
På det tidspunkt, havde børnenes institutioner allerede henvendt sig med bekymring, fik hun at vide.

Kommunen: Vi følger op
Souschef i børne- og ungerådgivningen i Lolland Kommune Michael Vinther Hansen bekræfter, at kommunen er bekendt med familien. Han kan dog ikke fortælle, om de stadig har kontakt til dem, efter de er flyttet.
- Når vi får den her slags henvendelser, følger vi op på det. Og hvis vi bliver opmærksomme på, at en familie, som vi er bekymrede for, flytter til en anden kommune, sørger vi for at bringe det videre, siger Michael Vinther Hansen.
Han fortæller, at hvis kommunen bliver opmærksom på, at en børnefamilie lever under uhumske forhold, så vil man sætte krav til forældrene om at få ændret situationen. Samtidig vil kommunen undersøge, om de overhovedet er i stand til at tage vare på børnene.
- I det øjeblik alarmklokkerne ringer, rykker der lynhurtigt to medarbejdere ud. Det er ofte uanmeldt. De vil bede sig indenfor, og tage en snak med forældrene. Er der tale om, at en familie lever blandt hundelorte og lortebleer, vil det ikke blive accepteret, siger Michael Vinther Hansen.
Har gjort det før
Hvordan kommunen derefter griber ind, afhænger af mange ting. Grundlæggende forsøger man at finde ud af om de ikke magter eller ikke vil rette op på situationen. Udgangspunktet er altid børnene i familien, forklarer han.
Margit Lindberg fortæller, at familien forlod deres sidste bopæl uden for Slagelse på samme måde, som denne gang: I en sø af affald.
Michael Vinther Hansen kan på grund af tavshedspligt ikke fortælle, om Lolland Kommune har været i dialog med Slagelse Kommune om den pågældende familie.
- Vi har et skarpt fokus på de her sager, og gør os rigtig meget umage. Lovgivningen er blevet kraftigt skærpet på området, understreger han.
