Spørger du på dit job, er der nok mange af kollegaerne, der ikke vil indrømme, at de ofte tyr til frosne færdigretter.
Men faktum er, at vi spiser stadig mere industrielt forarbejdet færdigmad. Halvdelen af os gør det jævnligt, viser en ny analyse, som magasinet Foodculture omtaler.
Især fortravlede børnefamilier er storforbrugere.
Mad-stylister har for producenterne sminket maden, som ofte tager sig godt ud på emballagerne i supermarkedernes frysediske.
”Men indholdet svarer jo slet ikke til billederne. Det er problematisk og må betegnes som vildledning,” siger Camilla Udsen, der er forbrugerpolitisk konsulent i Forbrugerrådet.
Fredagsspareguiden har været på indkøb og tilberedt 10 populære færdigretter i mikrobølgeovnen.
Vi har ihærdigt forsøgt at få retterne til at ligne det, der er afbilledet på emballagen. Det gik ikke altid godt.
Men nu er det op til spareguidens trofaste læserskare at vurdere:
Hvilken færdigret ligner mindst den på emballagen?
Se billederne herunder og giv din stemme i afstemningsmodulet øverst til højre.
_________________________________________________________________
1: Ovnstegt Kylling, Det hurtige køkken

_________________________________________________________________
2: Schnitzel, Familjen Dafgård

_________________________________________________________________
3: Boller i karry, Coop

_________________________________________________________________
4: Bøf Bearnaise, Steff Houlberg

_________________________________________________________________
5: Brændende kærlighed, Landlord

_________________________________________________________________
6: Fiskefrikadeller, Findus

________________________________________________________________
7: Mixed Grill, Familjen Dafgård

_________________________________________________________________
8: Kylling i karry, Findus

________________________________________________________________
9: Thai grøn karry

_________________________________________________________________
10: Herregårdsbøf, Coop
