Fredag var ikke en normal dag på Akut Neurologisk Modtageafdeling på Bispebjerg Hospital i København.
Det kan sygeplejerske Camilla Bech stå inde for.
- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Camilla Bech om det bryllup, som hun og hendes kollega var vidner til og også hjalp med at arrangere i løbet af en formiddag.
Hun har været sygeplejerske i 20 år, og det var hurtigt klart for hende og resten af personalet, at Carsten Larsen og Linda Villadsen skulle have et godt bryllup til trods for, at Carsten Larsen dagen forinden var blevet indlagt med en blodprop i hjernen.
Det blev en sjov dag
At være sygeplejerske på en neurologisk afdeling er ikke altid lige sjovt. Patienter, der kommer der, er ofte meget syge, og den yderste konsekvens af sygdommen er ikke sjældent, at patienten ikke bliver udskrevet, men i stedet forlader sygestuen og denne verden i en kiste.
Død.
- Så det var meget livsbekræftende at gå fra sygdom og død og så de to sige ja til hinanden og blive gift. Når sådan nogle ting sker, gør det det sjovere for os alle sammen at gå på arbejde, siger Camilla Bech.
Hun forklarer, at de altid gør noget ekstra ud af mærkedage.
- Det står jo i stærk kontrast til vores travle hverdag. Og det jo i virkeligheden derfor, vi har sagt ja til at være sygeplejersker. Fordi vi vil hjælpe andre.
- Det var helt fantastisk at se de to blive gift.
Artiklen fortsætter efter billedet
Foto: Camilla Bech
Meget interimistisk
Hun forklarer, at personalet var ganske uforberdte på, at de dagen efter skulle være vært ved et bryllup.
- Det hele blev meget interimistisk arrangeret, men det gjorde vi selvfølgelig. Bryllup er jo en helt særlig ting, og vi kunne sagtens sætte os ind i, at de skulle have en helt speciel dag, siger Camilla Bech.
Hun fortæller, at der "lige var plads til det, fordi der var ro på. Samtidig var det alle de ansatte på afdelingen, der hjalp til. Både portører, læger og sygeplejersker.
- Vi fik lynhurtigt mobiliseret alle. Så i køkkenet blev der lavet en kage, mens vi fik lavet en brudebuket og fundet ét flot sted, hvor de kunne blive gift, forklarer hun.
At det blev en god dag bekræfter bruden selv overfor Avisen.dk.
- De var simpelthen så søde. Vi er meget taknemmelige. De brugte ti minutter, der måske skulle have gået med at gå på toilet eller spise frokost, på os. På vores bryllup. De var med til at gøre det til et rigtigt bryllup, siger Linda Villadsen.
Mange bliver ofte viet borgerligt, og holder et rigtigt bryllup senere.
- Men det skal vi ikke. Det her var det rigtige bryllup. Jeg håber også, at personalet syntes, at det var livsbekræftende for dem, siger Linda Villadsen.
Og det var det jo. Du kan læse mere om det anderledes bryllup her.