Som faste læsere ved, er jeg gået i gang med at se realityprogrammet ”Kærlighed hvor kragerne vender” på TV 2 Play. Hver uge gennemgår jeg det nyeste afsnit, så kan du snakke med ved frokostbordet, uden selv at spilde din tid foran fjernsynet.
Hvis du er helt ny, kan du med fordel læse, hvad det hele går ud på og gennemgangen af første episode her.
I afsnit to er det blevet morgen på hotellet, hvor alle deltagerne indtil videre bor. En udmærket mulighed for, at TV 2 kan filme pigerne, mens de spankulerer omkring i undertøj. De lægger makeup og børster hår og hvad kvinder nu ellers gør om morgenen. Eller, det er det, jeg tror, de gør. Jeg ved det ikke. Min kone møder, før jeg er stået op, og begge vores børn er drenge. Og det eneste de gør er at smække med dørene og tisse ved siden af toilettet.
Monique har en tatovering på brystet, kan man se. ”Family where life begins and love never ends,” står der. Nu er jeg ikke englænder, men jeg tror, der mangler et ”is”. Nuvel, Monique er super sød, og nu skal man jo ikke bedømme kvinder på deres evne til at hverken læse eller skrive. Når jeg skriver ”kebab” på indkøbssedlen, tror min kone f.eks., der står ”fisk og salat”, men jeg elsker hende for det meste alligevel.
Natascha græder. Ikke, fordi hun har Vestsjællands mest iøjefaldende øjenbryn, for det tror jeg faktisk er frivilligt. Ja ja, jeg ved godt, man ikke må bodyshame, men for det første er det vel tvivlsomt, om man kan kalde øjenbryn for en del af kroppen, for det andet ville de her gennemgange blive alt for korte, hvis jeg pillede den slags ud. Nå, men Natascha græder, fordi hun var nervøs, da hun skulle speeddate Mads.
– Jeg føler, jeg har meget mere at byde på, siger hun til ham, da de mødes ved morgenmaden.
– Bare rolig, det ved jeg godt, siger han, og stirrer på hendes øjenbryn.
Drengene har et morgenmadsbord hver, og pigerne skal sætte sig hos den, de indtil videre bedst kan lide. Både Mads og Andreas er vilde med Josefine, men hun vælger at sætte sig ved Mads. Jannich får selskab af Radostina. Hun stammer fra Bulgarien, og det er derfor hun hedder noget, der lyder som et lægemiddel mod forhøjet kolesterol.
– Jeg bor til leje i midten af Kalundborg, fortæller han hende.
– Har du bus?, spørger hun.
Det svarer Jannich ikke rigtigt på, og det er da også et mærkeligt spørgsmål. Måske mener hun ”hus”, men så må hun lære at tale ordentligt dansk.
Mie konfronterer Andreas med, at han ikke synes det var så fedt, at hun havde sin babydatter Vigga med til speeddaten. Hun har hende også med til morgenmaden.
– Det er bare ikke noget, jeg har det så godt med, siger Andreas.
Det kan man jo ikke fortænke ham i at mene. Det er trods alt også federe at finde at en kvinde, der kan holde på en mand indtil ungen i det mindste er startet i vuggestue (vrede, enlige kvinder med børn kan sende deres klager til redaktionen@avisen.dk).
Mie er ikke enig, hun er faktisk fornærmet og skifter bord til Kresten. Derovre har de alle sammen jordbær på tallerkenerne, men der er ingen, der spiser af dem. Nej, det er der ingen dybere mening i, men jeg syntes bare lige, jeg ville nævne det.
– Jeg har ikke mere at snakke med Andreas om, siger Mie stramt.
Får babyer i øvrigt ikke ondt i maven af jordbær? Jeg kan ikke huske det. Jeg ved, at hunde dør af at spise chokolade, men det er en anden historie, som vi ikke taler om i min familie.
Josefine går fra Andreas til Mads. Det synes de andre piger ved hans bord er irriterende. Josefine ved godt, hun er pæn, og det ved de også. Stemningen bliver ikke bedre, da hun spiller genert og ramt på følelserne og Mads tager hende i hånden.
Foto: TV 2/BLU TV
Efter morgenmaden diskuterer pigerne, hvorfor Mads stadig er så nervøs. De synes, det er dumt.
– Du har sgu kun et skud, siger Mie.
Det er hende med babyen, og jeg tør ikke kommentere det yderligere.
Om eftermiddagen har pigerne lavet anonyme spørgsmål, som drengene skal svare på i plenum.
– Hvor ofte er det vigtigt at have sex med en partner, lyder første spørgsmål.
Jeg er ikke sikker på, hvorfor det med ”en partner” er med. Men okay, vi er jo ude på landet, og der må jo være en grund til, at Dan Jørgensen måtte indføre det dér forbud i sin tid.
Desværre er drengenes svar så kedeligt og fornuftigt, at vi ikke gider tage det med.
– Hvorfor hader du børn?, lyder næste spørgsmål.
Det er til Andreas, og vi må selv gætte, hvem der har fundet på det. Jeg ærgrer mig i øvrigt over, at jeg aldrig selv får det spørgsmål, for det er nemt at svare på: De har snot på fingrene, når de laver havregrynskugler. De trykker midt på tuben med tandpasta. De sætter ikke deres tallerken i blød, når de har spist cornflakes, og så er det umuligt at få resterne af, da cornflakes åbenbart er lavet af lim. De samler på Pokemon-kort, og de koster 50 kroner for en pakke med seks stk., og man får aldrig nogen af dem, man mangler. De tager ikke deres madpakke op af skoletasken, når de kommer hjem, og når man finder den næste morgen er der allerede kommet små hår på de æble-både, de ikke har spist. De bruger ikke toiletbørsten, så man skal hele tiden rende og tjekke, om kummen er ren, hvis nu der skulle komme uventede gæster. De køber ting på deres iPhone, vi ikke har råd til, og når man konfronterer dem med det påstår de, det var en fejl, og hvis man så siger, at det er sket flere gange før, så tuder de og kaster med ting og vender altid tilbage til dengang, man selv kom til at købe en bugtalerdukke på nettet, bare fordi man var kommet fuld hjem og havde væddet med sin ven Thomas om, at sådan en kunne man sagtens lære at styre.
Okay, det sidste er mest noget med mig og min kone, men resten passer.
– Jeg hader ikke børn, lyver Andreas.
Bagefter skal drengene vælge, hvilke piger de vil date med igen. Det er nu, den første udskillelse sker.
Mens drengene diskuterer deres valg, er pigerne forståeligt nervøse. Nu er man lige kommet ind i fjernsynet, og så vil det da være en skam, hvis man allerede skulle ud igen.
– Jeg skal skide, siger Mia, og det minder mig om, at jeg lige skal ud og tjekke toilettet, inden mine forældre kommer på besøg, så vi ses bare i næste uge.
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder Foto: Privat