Rhonda: "Hold op med at have så ondt i røven"
Arbejdsgivere giver i stigende grad venner og familie førsteret til ledige stillinger.
Søren Elkrog Friis
Nils-Kristian Pedersen
Ifølge en ny meningsmåling støder det mange danskere på principperne, at personlige forbindelser overskygger kvalifikationer. På gaden er der delte meninger om kammerateri på arbejdsmarkedet.
"For år tilbage oplevede jeg, at min chef ansatte en kollega, fordi han kendte hende privat. Men han vidste, hun var dygtig," fortæller Rhonda Brendstrup, der er 39 år og fotograf.
Foto: Nils-Kristian Pedersen
Kim Fyrst har oplevet bagsiden af medaljen, da familiemedlemmer blev forfordelt i en større virksomhed, hvor han arbejdede. "Man så efter min mening også igennem fingrene med den persons manglende kompetencer," siger den 46-årige terapeut fra Ringsted.
Foto: Nils-Kristian Pedersen
Verden forandrer sig, og i dag gælder det om at komme ud af starthullerne og bruge sit netværk, hvis man vil score det fede job, mener Rhonda Brendstrup. "Man må også have tillid til, at chefen kan finde ud af at ansætte gode folk, og lade være med at have så ondt i røven, hvis nogen kommer foran i køen," siger den 39-årige fotograf fra Søborg.
Foto: Nils-Kristian Pedersen
"Man skal være mere large i de offentlige med hensyn til, hvem der bliver ansat. Som chef må man stole på sin egen overbevisning, og lade andre om deres moralske kvababbelser," siger 50-årige Kirstine Mariager fra København.
Foto: Nils-Kristian Pedersen
"Nepotisme er noget skidt, men det er i orden, at en chef bruger sit netværk," lyder dommen fra Kim Fyrst.
Foto: Nils-Kristian Pedersen