Cliff Kaltoft er sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder (LVS). Gennem godt 20 år har han rådgivet skiftende regeringer om samfundets udsatte. LVS arbejder for at styrke socialt udsattes muligheder for forandring. Med kampagnen Den Gode Historie vil LVS indsamle 1000 positive vendepunktshistorier og derved illustrere, at det gode liv er opnåeligt med den rette hjælp - selv for de mest udsatte mennesker.
Cliff Kaltoft sender disse dage små postkort fra Landsforeningen af VæreSteders feriecamp, der finder sted i denne uge.
1.200 mennesker, 100 frivillige og medarbejdere i Landsforeningen af Væresteder pakker i disse timer telte og soveposer sammen. Det er tid til at sige farvel. Det er lidt svært. Det er altid lettere at sige goddag end farvel.
Men dette års Ferie Camp og Udsatte Lege er altså slut for denne gang. Hjemme venter hverdagen med alle dens udfordringer. Og hvad er det så, der venter? For rigtig mange handler de om ensomhed, om følelsen af at være forkert og af at blive set ned på. Helt kontant handler det også om fattigdom, om misbrugsproblemer, om mangel på uddannelse, job og muligheder.
I denne uge har det heldigvis været anderledes. Og godt for det. Det er det, ferie handler om. At få ny energi og mod på tilværelsen. Det sidste har vi dyrket gennem lejrens stærke fællesskab og gennem hele ugens fokus på den gode historie. Vi er nu oppe på 770 af slagsen og flere tikker hele tiden ind på vores hjemmeside: www.dengodehistorie.net
I den kommende tid vil vi forstærke vores indsats for at forbedre vilkårene for socialt udsatte. Vi tror på dem. Vi tror på at forandring er mulig. De mange, mange positive historier skærer det ud i pap. Jeg og alle andre, der har været med til at stable campen på benene, har fået endnu mere energi og mod på opgaven.

Billede: Liam Bastian og hans mor Pia Bastian.
For en time siden sagde jeg farvel til Pia Bastian, 37 år. - Jeg har været på ferie for første gang i 15 år, og er her sammen med vores børn, der iblandt Liam, som kun er 6 mdr., fortæller Pia.
- Jeg har en ADHD diagnose og er angst for at være sammen med mange mennesker. Mest af alt frygter jeg det her med at blive set ned på. Men i år tog jeg mod til mig. Denne ferie har været et vendepunkt for mig, og jeg ville sådan ønske, at vi kunne fortsætte i endnu en uge. Eller to. - Det allerbedste har været, at jeg og min familie har kunnet være os selv, at vi har deltaget i konkurrencer og aktiviteter på lige fod med andre. At være en del af et fællesskab, er bare så fedt.
Kærlig hilsen Cliff
Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.