Rigtige politikere - det er de 179, der sidder på Christianborg. Mens landets knap 2.500 lokalpolitikere bare fordriver tiden med ren administration.
Ifølge en ny meningsmåling foretaget for Avisen.dk af Wilke bedriver landets kommunalpolitikere et langt mindre vigtigt arbejde end folketingspolitikerne i hovedstaden.
Valgforsker Johannes Andersen frygter, at manglende interesse for lokalpolitikernes opgave kan trykke stemmeprocenten i bund ved kommunalvalget til november.
"Hvis den her opfattelse af, at kommunalpolitikere blot er administratorer med et meget begrænset økonomisk og politisk råderum, spreder sig blandt vælgerne, vil der naturligt være flere, som ikke lige når forbi stemmeboksen," siger professoren fra Aalborg Universitet.
Laveste valgdeltagelse i 35 år
I forvejen kniber det med danskernes interesse for kommunalvalg.
Kommunalvalget i 2009 havde med en stemmeprocent på 62,7 den laveste valgdeltagelse i 35 år.
Som Avisen.dk skrev i går, mener et flertal af danskerne, at en lokalpolitiker er en dedikeret person, der vil gøre en forskel.
Men selv om respekten for det kommunalpolitiske arbejde tilsyneladende er intakt, mener 46 procent, at folketingspolitikerne udfører det vigtigste arbejde, mens kun 16 procent finder indsatsen i byrådet af større betydning.
Og det er der egentlig god grund til, vurderer kommunalforsker Ulrik Kjær.
"Folketingspolitikernes opgaveportefølje er simpelt hen større. Af den simple årsag er de bare en lille smule vigtigere. Og så er det Folketinget, der laver lovene, og har bukserne på i forhold til alt det, der foregår ude i kommunerne. Så det er ikke helt forkert at sige, at de dermed er en smule vigtigere," siger professoren fra Syddansk Universitet.
Folketinget er "lidt finere"
Næstformand i Kommunernes Landsforening (KL) Erik Fabrin (V) anerkender, at det opfattes som '"lidt finere" at sidde i Folketinget end til byrådsmøde i kommunen.
"Det er fordi, folketingspolitikere er mere eksponerede end kommunalpolitikere. Det anses jo for at være lidt finere, hvis du ser det som et hierarki. Det er jo også finere at være statsminister end en anden slags minister," siger han.
Samlet set har kommunalpolitikerne ansvar for knap halvdelen af de offentlige midler, der forbruges i Danmark.
Erik Fabrin var borgmester i Rudersdal Kommune indtil sidste år, og mener hverken, at hans arbejde er mere eller mindre vigtigt end kollegernes på Borgen.
"Jeg synes ikke, at man kan stille det op i et hierarkisk system, alle har en veldefineret opgave, som de må anstrenge sig til det yderste for at løse, og det synes jeg både folketingspolitikere og kommunalpolitikere gør," siger han.
Om et par uger søsætter Økonomi- og Indenrigsministeriet, Danske Regioner og KL en kampagne, der skal få flere til at stemme ved kommunal- og regionalvalget til november.
Her kan du se den quiz, som regionerne har udviklet for at øge opmærksomheden om valget. I øvrigt mener kun to procent af danskerne ifølge meningsmålingen, at de regionspolitikerne udfører det vigtigste arbejde.
"Hvem udfører det vigtigste arbejde?"
- Kommunalpolitikerne - 16 pct.
- Folketingspolitikerne - 46 pct.
- Regionspolitikerne - 2 pct.
- Ved ikke - 36 pct.
Kilde: Wilke for Avisen.dk. 500 adspurgte