Der skal findes 7500 job på det private arbejdsmarked og 5000 i det offentlige, hvis regeringens mål om 12.500 akutjob til de dagpengemodtagere, der risikerer at falde ud af systemet til nytår, skal nås.
Og der er ikke tale om job, der bliver opfundet til lejligheden. Det er job, der allerede findes på det danske arbejdsmarked. Det slår kilder fast overfor Ritzau.
Med aftalen, der er indgået med Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, er det planen, at de ledige job skal synliggøres for landets jobcentre.
Når en stilling er slået op, kan et jobcenter matche det med en af de ledige, der er i risikozonen for at miste dagpengeretten.
Det betyder, at der i en periode kommer til at ske en diskriminering til fordel for de langtidsledige. Og årsagen til, at parterne er gået med til det, er, at det drejer sig om begrænset periode, siger kilder til Ritzau.
Helt konkret vil arbejdsgiverne blive opfordret til at tjekke en ekstra gang, om de ledige stillinger på arbejdspladsen kan øremærkes til en langtidsledig.
For arbejdsgiveren er guleroden, at der følger 25.000 kroner med, hvis en langtidsledig ansættes i et år. Er ansættelsen begrænset til et halvt år, vil beløbet være på 12.500 kroner.
Findes samtlige job i regeringens plan, vil det betyde en udgift på 312,5 millioner kroner.
I forvejen har regeringen lavet en såkaldt akutplan til 332 millioner kroner. I den plan er der blandt andet afsat penge til at efter- og videreuddanne ledige, så de kan erhverve de kvalifikationer, der kræves for at få bestemte job.
Aftalen, der fremlægges klokken 13 onsdag, træder i kraft allerede fra 1. november og løber ind i 2013.