Hvad er din reaktion på ministerens ønske om en redegørelse om Arbejdstilsynets indsats?
"Vi har fået bestillingen fra ministeren i dag, og vi ser frem til at få gennemført redegørelsen og få kastet lys over sagen."
En redegørelse bestilt af ministeren er det ikke det samme som, at Arbejdstilsynet har sovet i timen?
"Det er jeg ikke den rigtige til at svare på. Det må du snakke med ministeren om."
Hvad er din forklaring på, at der er ikke er nået viden frem til ledelsen på landets brandstationer om overdødelighed blandt brandmænd på grund af kræft?
"Det kan jeg ikke svare på nu, fordi det er lige præcis det, som redegørelsen skal redegøre for, så det vil være at foregribe konklusionerne. Det vil være for tidligt."
Hvilket indtryk har de kræftsyge brandmænd gjort på dig?
"På samme måde som dødsulykker på arbejdet gør et stort indtryk, så er det noget, der gør et dybt indtryk. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis arbejdet ikke er tilrettelagt på en måde, der forebygger udsættelsen for de risici, der kan være på arbejdspladsen."
Hvad har Arbejdstilsynet helt generelt gjort for at forebygge kræft blandt brandmænd?
"Det, vi har haft på plads af regler og vejledninger, er det, redegørelsen skal svare på, så det vil jeg ikke gå ind i nu."
Har I fået en deadline?
"Nej, det har vi ikke, men vi går selvfølgelig i gang med det samme."
Hvor ofte bliver I bedt om at redegøre for jeres indsats?
"Der har været lavet en række redegørelser i de seneste år på kemi-området. Der har f.eks. været sagen om LM Windpower og Grindstedværket."
Set fra dit sted, hvad er Arbejdstilsynet så forpligtet til med hensyn til ny viden? I hvor høj grad føler I jer forpligtede til at formidle ny viden til arbejdspladser generelt?
"Vi har ifølge loven pligt til at vejlede om de regler, der er på området. Det, vi skal, når der er ny viden, er at se på, om der er nogle af vores regler, der skal føres ajour. Er beskyttelsesniveauet, der er fastlagt i reglerne, passende? Det er det spørgsmål, vi skal have svar på."
"Hvis de har systematik og styring, så har arbejdspladsen også det beredskab, der skal til for at beskytte de ansatte ordentligt. Det er det, vi har mest fokus på under tilsyn."
Men kan man ikke forstille sig, at I får en sandhed af chefen på brandstationen og en anden af brandmændene, der er ude at slukke ildebrande?
"Jo. Det er noget, vi er blevet opmærksomme på nu."
"Når alarmen går, og Arbejdstilsynet er kørt væk, så skal der stadigvæk være styr på sikkerheden. Vi kan ikke komme på tilsyn ved hver eneste ildebrand. Det er arbejdsgivernes job at sørge for sikkerheden i dagligdagen."

Sikkerheden sejler på brandstationerne. Brandmænd presses på livsfarlige øvelser og må bruge forældet og farligt udstyr
Læs hele sagen her
Brandmænd og kræft
Brandmænds risiko for at få testikelkræft er 50 procent højere end den gennemsnitlige befolkning.
Risikoen for at få prostatakræft er 30 procent højere.
Risikoen for at få lymfekræft (Non-Hodgkin-sygdommen) er 21 procent højere.
Det viser en videnskabelig gennemgang af en stribe aktuelle og valide forskningsprojekter.
Kilde: International Agency for Research on Cancer (IARC)<