Når Helsingør Kommune torsdag tager hul på Folkemødet, er det med en noget mindre delegation end sidste år, hvor kommunen kastede hele 180.000 af skatteborgernes kroner efter projektet.
Det beløb bringer Helsingør ind på en andenplads som kommunal big-spender kun overgået af Ringkøbing-Skjern Kommune, der med et forbrug på 355.000 kroner gav den hele udtrækket med sejlskib, fadøl og delikatesser.
Men trods det høje beløb og de seneste dages kritik af brugen af skattekroner på Folkemødet på Bornholm, står viceborgmester Henrik Møller (S) gerne for skud.
Han siger nemlig, at pengene allerede tjener sig ind. Kommunen kan nemlig fremvise konkrete resultater fra sidste års Folkemøde, der altså ikke endte i fadøls-fest.
- Konkret kan man sige, at jeg for eksempel forleden var ovre i Hobro, hvor jeg bød træskibsammenslutningen velkommen til Helsingør næste år. Det er en direkte udløber af, at jeg sidste år sad i panel med en fra sammenslutningen, siger Henrik Møller.
Begivenheden vil bringe 70-100 træskibe til Helsingør, og Henrik Møller regner med, at blot det ene event i form af overnatninger og lignende vil tjene sidste års forbrug på Folkemødet ind med mere til.
- Derudover diskuteres der meget infrastruktur på Bornholm, så det ville være mærkeligt, hvis vi ikke var til stede, når man taler Helsingør-Helsingborg forbindelsen. Beslutninger bliver måske ikke taget på Folkemødet, men der bliver sået nogle frø, og det skal vi naturligvis være med til, siger han.
'Koncert T-shirts'
Marlene Harpsøe (DF), folketingsmedlem og byrådsmedlem i Helsingør, er principielt kritisk over for brugen af skattekroner på solskinsøen.
- Hvis det er, man skal til Folkemøde, skal man være meget opmærksom på, hvad det er, man skal have ud af det for Helsingørs skyld. Hvilken gavn gør det borgerne? I år har jeg noteret mig, at vi er blevet enige om, at vi sender færre af sted, konstaterer hun tilfreds.
Tjek din egen kommune på det interaktive kort: Sejlskibe og cykeltur: Se hvad din kommune har brugt på Folkemødet
I den mere kulørte brug af Helsingørs borgeres kroner og øre, kan Avisen.dk på baggrund af en aktindsigt se, at kommunen på sidste års Folkemøde indkøbte T-shirts for 3.000 kroner.
Et emne der får Henrik Møller til at lyse op. Indkøbet var nemlig hans idé.
- Du skal næsten se dem, udråber han og uddyber:
- Sidste år havde vi den store satsning i kommunen, der hed "Home of Hamlet", hvor vi fejrede Shakespeares 400-års dødsdag. Så fik vi lavet de her T-shirts med events på bagsiden, ligesom man kender det fra koncert T-shirts. Dem gik vi alle sammen rundt med og reklamerede, så det fungerede som en slags uniform, siger han og forklarer, at Helsingørs delegation traditionelt har en form for reklame-uniform på under Folkemødet.

Helsingørs 'Koncert T-shirt' der reklamerer for kommunen som Hamlets hjemby.
Derudover påpeger han, at 3.000 kroner er billigt sluppet, når man tænker på reklameværdien kommunen har fået som kulturby på baggrund af trøjerne.
Mindre delegation for andres penge
Oprindeligt sendte Helsingør blot borgmesteren af sted til den politiske folkefest, men der, oplevede Henrik Møller, at kommunen som resultat mistede indflydelse.
Derfor sendte kommunen efterfølgende hele byrådet af sted, hvilket ifølge viceborgmesteren nok var lige i overkanten. Nu mener han, at Helsingør i år med én delegeret fra hvert parti har ramt et fornuftigt niveau.
Hvorfor har I skåret ned? Du beskriver jo sidste år som en stor succes?
- Helt klart, men vi skal jo også kunne forsvare vores udgifter over for borgerne. Så vi tænkte, at det var rigeligt med én fra hvert parti. Man kan altid diskutere delegationens størrelse, og det er også derfor, at vi har downsizet og nu vælger for eksempel den billigste transport-løsning, og vi har blot en samlet overnatning, siger Henrik Møller.
Nu sidder jeg og trawler de her bilag igennem og stiller dig til ansvar for T-shirts til 3.000 kroner. Er det for nidkært?
- Det synes jeg egentlig ikke. Det er glimrende, for jeg skal jo kunne forsvare det, som pengene er blevet brugt til, og det kan jeg stå inde for. Lige T-shirts'ene er jo min egen idé, hvor vi har fået en enorm eksponering ud af det med en simpel gimmick. Vi skal altid kunne stå på mål, når vi bruger penge, der ikke er vores egne, siger han.