I den længste og mest tekniske historie, der har været skrevet i B.T., kom det frem, at Thorning ikke havde gjort noget ulovligt, men måske engang havde fået et for højt fradrag, som Skat dog ikke ville kræve tilbage.
Selv de eksperter B.T. brugte i artiklen – og de har sikkert spurgt mange - havde svært ved at se problemet.
Mange havde forventet, at B.T. ville genoplive skattesagen i valgkampen og den kom da også. B.T. nægter selvfølgelig alt om, at historien er timet og plantet til valgkampen.
Men sandsynligheden for, at B.T.-journalisten midt i valgkampen har taget sin pen og blok og gået ud i den virkelig verden, hvor han snubler over et dokument fra Skat med Thornings skatteoplysninger, svarer til at få syv rigtige i Lotto onsdag og lørdag i samme uge.
Venstre havde forberedt sig godt på sagen. De vidste, at de ikke måtte være for aggressive i deres kommentar, så man kunne få indtrykket af, at de udnyttede situationen - sympatien måtte ikke ende hos Thorning.
Derfor var der allerede aftenen før B.T. udkom givet internt besked om, at der ikke
skulle kommenteres på sagen.
Det betød bl.a., at skatteminister Peter Christensen nægtede at kommentere på sagen, selv om det er hans ansvar, at en avis sidder med private skatteoplysninger om en statsministerkandidat.
Hans begrundelse var, at han ikke udtaler sig om personsager. En lidt anden stil end sidste gang, skatte-sagen kørte, hvor han i døgndrift løb rundt mellem mikrofoner og som en bulldog bed løs på Thorning.
Selv Søren Pind var det lykkedes Venstre at få tapet fingrene sammen på, så han ikke kunne lave perfide Thorning-statusopdateringer på Facebook, som medierne så kunne viderebringe, som de plejer.
Den eneste fra Venstre, der vil sige noget, var Lars Løkke. Om formiddagen kontakter Løkke af sig selv News for at kommentere på sagen. Eller rettere, da han først er på skærmen, vil han ikke gå ind i sagens substans, men bare som den store statsmand, han nu engang er, love at lækage-sagen bliver undersøgt til bunds.
Venstres spindoktorer er klar over, at når statsministeren går ind i sagen på den måde, bliver det en rigtig mediebombe. Alle de medier, der fra morgenstunden ikke var hoppet med på B.T.-historien, bliver nødt til at gå ind i sagen, når statsministeren melder ud på den måde.
I Venstre har man også en målsætning om at Løkke skal bruge situationen til at fremstå som en fair modstander, der ikke vil acceptere urent trav.
Løkke kan derfor høste en del sympati på sin udmelding, samtidig med at han kan lægge afstand til den mistanke, der selvfølgelig er om, at historien er plantet af Venstre.
Men trods Venstres og B.T.'s mange anstrengelser ser det ikke ud til, at de får noget ud af det vælgermæssigt. Vælgerne har for længst taget stilling til, hvad de mente om den sag under den langvarige første skattesag. Og indtil videre har Thorning håndteret sagen fint, så derfor skal der mere til, hvis sagen skal flytte vælgere!