En af Jensens Bøfhus' 21 restauranter har ved minimum tre ud af de seneste fire besøg af Fødevarestyrelsens kontrollanter overtrådt fødevarelovgivningen. Det skriver B.T.
Det drejer sig om Jensens Bøfhus i Holbæk, og kædens administrerende direktør, Anders Nikolaisen, erkender fadæsen.
- Det er på ingen måde i orden. Sådan noget skal vi have styr på, siger Anders Nikolaisen til avisen.
Ved tre besøg på knap en måned har restauranten, som ligger smukt havnen ved Orøfærgen, fået bemærkninger om håndtering af fødevarer, skimmel, sur lugt og for gamle fødevarer.
Kontrolbesøgende har kastet lutter sure smileys af sig samt bøder på først 15.000 kroner og efterfølgende 2.000 kroner.
Den lille bøde blev givet for ikke, at have hængt kontrolrapporten op til offentlig beskuelse.
Efter et besøg den 9. maj skriver den tilsynsførende i rapporten: "Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger".
Men efter tre sure smileys har restauranten endelig styr på sagerne og får i dag den 2. juni en glad smiley.
Anders Nikolaisen forklarer til B.T., at man har ansat personale uden baggrund fra restaurantbranchen, og at man fra centralt hold har en opgave i at få oplært dem i procedurer og rutiner.
Men han peger også på, hvem der har ansvaret.
- Problemerne bunder i, at vores lokale ledelse i restauranten har været mindre dygtige og mindre erfarne, siger Anders Nikolaisen og tilføjer, at de nu får opbakning til at få bragt forholdene i orden.