Selvom det først er kl. 13 i dag, mandag, at dagpengekommissionen officielt fremlægger sine anbefalinger, har stort set alle partier i Folketinget i løbet af formiddagen været ude og kommentere på kommissionens udspil, som stykvis er blevet lækket til pressen i den forgangne uge.
Det helt centrale spørgsmål er, om der skal postes flere penge i systemet eller ej.
Dansk Folkeparti er blandt de partier, der synes, tiltagene ser spændende ud.

DF'eren Bent Bøgsted er positiv. Foto: Kurt Bering / Nordjyske Medier
- Det er godt, der ser ud til at være større fleksibilitet i genoptjeningen. Det er noget af det, Dansk Folkeparti er gået allermest op i. Det skaber tryghed, at det hele ikke er så firkantet, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted til Ritzau.
Også Radikale Venstre er begejstrede for kommissionens arbejde.
- Det hele ser godt ud, siger partiets beskæftigelsessordfører Sofie Carsten Nielsen til Ritzau og fortsætter:
- Det er positivt, at kommissionen finder en mere fleksibel model, som ser ud til at betyde, at det også bliver attraktivt for både arbejdsgiver og arbejdstager at tage korttidsansættelser. Vores udgangspunkt er, at der ikke skal findes flere penge. Men vi går ind til forhandlingerne, og så må vi tage den derfra. Det er regeringen, der spiller ud.
Hvad må det koste?
Liberal Alliance åbnede også for nylig for, at dagpengesystemet gerne må koste mere, men holdningen er nu ændret. Det må ikke blive dyrere, siger partiets beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen til Ritzau:
- Når vi går ind til forhandlingerne, er det med det udgangspunkt, at dagpengesystemet skal bidrage til at øge beskæftigelsen i Danmark. Når dagpengesystemet bliver dyrere, så er det fordi, at der er flere på dagpenge. Og hvis man sparer nogle penge, er det fordi, der er færre på dagpenge.
Heller ikke ordfører for De Konservative, Mai Mercado, lægger op til, at en ny dagpengeløsning skal være dyrere.

Konservative Mai Mercado siger nej til at bruge flere penge på området. Foto: Scanpix / arkiv
- Vi vil gerne have et enklere, bedre og et mere fleksibelt dagpengesystem, men vi ser ikke nogen grund til at poste flere penge i et dagpengesystem, som allerede er et af verdens mest lukrative, siger hun til Ritzau.
Formand for SF Pia Olsen Dyhr mener imidlertid, at det er helt nødvendigt at tilføre flere penge til dagpengeområdet.
Det er godt, at man gør det nemmere at genoptjene dagpenge, ved at man kan tage korttidsjob, siger hun til Danmarks Radio.
- Men den store kritik er jo, at man ikke regner med nye penge fra politisk hold. Og det er altafgørende, for ellers bliver det de arbejdsløse, der skal betale for en forbedring af dagpengesystemet. Og det, synes jeg, er horribelt.
Ubrugelige anbefalinger
Beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen, har tidligt bekendtgjort, at han ikke ser meget potentiale i dagpengekommissionens anbefalinger, som han kalder "ubrugelige".
- Der er ingen brugbare svar til de mange tusinde, der allerede har mistet deres dagpengeret, og de op til cirka 10.000 der ifølge kommissionens beregninger vil miste dagpengene fremover, siger han til Ritzau.
Heller ikke Alternativet løfter armene i vejret over anbefalingerne:

Alternativets Josephine Fock havde håbet på mere nytænkning. Foto: Scanpix
- Vi er glade for en mere fleksibel genoptjening. Men jeg havde håbet på mere nytænkning i forhold til, hvordan man får folk hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Økonomiske incitamenter er ikke altid svaret på det hele, siger beskæftigelsesordfører Josephine Fock til Ritzau.
Venstre har indtil videre valgt at gå stille med dørene og vente med klare politiske udmeldinger politiske ordfører partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, siger til Ritzau.
- Jeg har ikke haft en kommentar til rapporten i månedsvis, og jeg har det heller ikke fem timer før, kommissionen fremlægger den.