Da flyet landede i Nordjylland vidste Freshta Panah ikke, hvor hun var. Hun var 15 år gammel og blev med det samme placeret på Hjørring Skole. Men det var ikke nemt.
Freshta Panah var anderledes. Selv om hun godt kunne tale engelsk, så ville de andre piger ikke snakke med hende, for hun kendte ikke til håndbold, og så måtte hun være alene.
Hun græd hver eneste dag.
Læs også: Rollemodeller får indvandrere i skole
Freshta Panah kom væk fra skolen og skulle starte på en efterskole. Den dag græd hun også. Men til hendes forundring så hun samtidig, at alle de danske piger også græd, da de sagde farvel til deres familier.
Freshta Panah var pludselig lykkelig. I netop det øjeblik indså hun, at danske piger også godt kunne blive kede af det, når de skulle stå på egne ben.
I dag er hun ikke i tvivl om, at rollemodeller kunne have gjort en forskel for hende.
"Hvis jeg bare selv havde haft en rollemodel dengang, så havde det virkelig hjulpet mig og gjort alt lettere," siger 25-årige Freshta Panah.
Kæmpede sig op
Freshta Panah har kæmpet sig gennem det danske uddannelsessystem. Til januar bliver hun sygeplejerske. I sin fritid er hun rollemodel.
"Hvis jeg bare kan hjælpe et eneste andet menneske, så er det nok for mig, for det her er så vigtigt," fortæller Freshta Panah.
Hun oplever ofte, hvordan unge indvandrere, der er fyldt af problemer og spørgsmål ikke har nogen at henvende sig til.
Læs også: Vi er her - fordi vi er indvandrere
I indvandrermiljøer er det nemlig ofte svært for de unge at træffe uddannelsesvalg. Enten får de ikke en uddannelse, eller også er der nogle forventninger om at gå i en bestemt retning, som de ikke selv er i stand til at indfri.
De har brug for at se, at det kan lade sig gøre - og de har brug for at lufte deres inderste tanker, som ellers forbliver udelte. For dem betyder Freshta Panahs indsats alt, men det er ikke kun de unge indvandrere, hun hjælper.
Gør en forskel
"Jeg får også selv en masse ud af det. Det udfordrer mig, fordi jeg er tvunget til at holde oplæg på dansk - men det er den bedste følelse i verden, når jeg kan mærke, at jeg gør en forskel," siger Freshta Panah.
Rollemodellerne er ansat i Integrationsministeriet og rejser rundt i hele landet. Der er omkring 15 rollemodeller i øjeblikket.
Læs også: Vi drømmer ikke om Porscher